zondag, 18 september 2016 00:04

SV & HV Schiedam op weg naar tweede plaats

waterwegsport

Schiedam - De honkballers van Schiedam hebben hun ritme weer teruggevonden. Nadat verleden week Hazenkamp met 15-0 werd verslagen, won het vanmiddag ook van UVV 2 met 7-5.

Zoals vaker dit seizoen begonnen de Schiedammers stroef, wat resulteerde in een 0-3 achterstand na inning 3. Direct in de vierde inning stelde de mannen van Leo Voogd orde op zaken. Met enkele goede honkslagen van onder andere Sander Bol, Tjeerd Boer en Michel Vervloet wist het de achterstand om te buigen naar een 3-3. Een inning later wist Schiedam zelfs op voorsprong te komen doordat Rodri Faries, Tjeerd Boer en Gino Spruit Bleeker voor honkslagen wisten te zorgen. De tussenstand na 5 ininnigen was dan ook terecht opgelopen naar 5-3. In inning 7 wist UVV nog terug te komen naar 5-4, maar in de gelijkmakende beurt wisten de Schiedammers de score naar 7-4 te tillen. De 7-5 in de 8ste inning bleek alleen belangrijk voor de statistieken.

Schiedam heeft met nog twee wedstrijden te spelen de tweede plaats volledig in eigen hand. Met twee punten voorsprong op nummer drie Braves moet het raar lopen willen de Schiedammers hun positie van verleden jaar niet evenaren. Zondag 18 september zal Schiedam wederom aantreden en wel uit tegen Arnhem Rhinos. Zondag 25 september speelt het zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Zwijndrecht.

SV & HV Schiedam op weg naar tweede plaats

Advertentie