maandag, 18 juli 2016 09:54

SV & HV Schiedam rukt op naar 2de plaats na overwinning op Domstad Dodgers

waterwegsport

Schiedam - Was het vorige week Roeland Offermans die met 6 honkslagen uit 7 slagbeurten de hoofdrol voor zich opeiste, deze zondag was het weer Schiedams beste slagman Leon Korpel die met 5 uit 6 en 5 RBI’s zijn stempel drukte op de wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Domstad Dodgers. Mede door zijn hits en een boven zichzelf uitstijgende Roland van Ee versloeg Schiedam de Utrechtenaren in 8 innings met 14-4.

Door: Theo Koopman

Door deze overwinning posteerde Schiedam zichzelf weer op de tweede plaats, vier punten achter het vooralsnog onaantastbare Wassenaar.

De monsterscore tegen het Delftse Blue Birds had laten zien dat Schiedam weer op weg is haar oude niveau te bereiken en tegen Domstad Dodgers werd duidelijk dat het vertrouwen helemaal terug is bij de Voogd-brigade. De eerste innings, met startend werper Yardi Roodbol op de heuvel, leverde verdedigend weliswaar een paar hachelijke momenten op maar het waren juist de Jeneverstedelingen die in de eerste en de derde inning, steeds met al twee man uit, tot scoren kwam. In de eerste inning sloeg Leon Korpel Kim Maltha binnen en in de derde inning scoorden Michel Vervloet en Leon Korpel op een honkslag van Roland van Ee nadat zij zelf ook via hits op de honken waren gekomen en Rodri Faries, die geraakt was door Dodgers-werper Jurgen Doedens, na een honkslag van Sander Bol. Aan het eind van de derde inning stond er een voor Schiedam geruststellende 4-0 voorsprong op de borden.

In de vierde inning kreeg Yardi Roodbol het moeilijk. Drie Utrechtse slagmensen produceerden hits en toen daarna Marc Meyer door Roodbol geraakt werd en de Dodgers hun eerste punt aantekenden, besloot Leo Voogd routinier Stefan Droog op de heuvel te posteren. Droog kreeg direct een hit tegen waarop Dennis de Wolf en Bo Hornisch scoorden. Hierna herstelde Droog zich en via drie slag voor aangewezen slagman Joep de Wit en een vangbal voor Dylan de Mello stokte de score bij 4-3. In de gelijkmakende slagbeurt voerde Schiedam direct de druk op maar zowel Roeland Offermans als Kim Maltha sneuvelden op de thuisplaat. Omdat de honken bezet waren toen Roland van Ee vier wijd afdwong kon toch een vijfde punt aan de score voor Schiedam toegevoegd worden.

Aantrekkelijke wedstrijd

Voor het publiek was het een aantrekkelijke wedstrijd waarin de Schiedam-supporters in de vijfde inning getrakteerd werden op aanvallend vuurwerk. Nadat Domstad geen potten had kunnen breken sloeg het team met de bijnaam ‘de Beesten’ toe. Sander Bol was met vier wijd op de honken gekomen en Roeland Offermans bereikte het eerste honk door (wederom) geraakt werpen. Kim Maltha singlede vervolgens en Sander Bol scoorde op een passed ball. Ook Michel Vervloet kwam op de honken met vier wijd voordat Leon Korpel met een homerunwaardige klap zowel Offermans als Kim Maltha binnensloeg. Het was duidelijk dat bij Doedens het beste er wel van af was en Dodgers-coach Jose Acebal posteerde Stefan Casant op de heuvel om het tij te keren. Daar dachten Rodri Faries en Roland van Ee echter anders over. Faries singlede waardoor Michel Vervloet kon scoren en Van Ee sloeg een verre sac fly waarop Leon Korpel een punt kon laten bijtekenen. Het was jammer dat de nieuwe aangewezen slagman Tjeerd Boer hierna een op volle snelheid liggende Rodri Faries neerschoot en daarmee de inning beëindigde.

Stefan Droog was inmiddels op stoom gekomen en de eerste drie Domstedelingen die in de zesde inning aan slag kwamen haalden geen van allen het eerste honk. Sander Bol, weer op het honk gekomen met vier wijd, bezorgde Schiedam een elfde punt nadat Roeland Offermans een honkslag produceerde en Kim Maltha hem thuis sloeg, een aktie waarbij Offermans op het tweede honk uit ging.

Roland van Ee aanvallend en verdedigend sterk

De Dodgers kwamen in de zevende inning terug tot 4-11 na een serie honkslagen en de enige Schiedamse veldfout die daarna met een fraai dubbelspel weer enigszins teniet gedaan werd. Doel voor Schiedam werd om in de gelijkmakende slagbeurt drie punten te scoren zodat toch op een redelijke tijd aan de barbecue begonnen kon worden. De Schiedammers bleven steken op één run na een prachtige tweehonkslag van Roland van Ee die Leon Korpel over de thuisplaat bracht. Van Ee stal verdedigend voor de tweede keer de show in de achtste inning. Had hij in de vijfde beurt de voornamelijk vrouwelijke supporters in vervoering gebracht met een flying catch, de diving catch in de achtste mocht er ook zijn. Ook nu kwamen de Dodgers-spelers niet op de honken en werd het zaak voor de Schiedam-aanval om twee punten toe te voegen aam de 12 die het al geconcipieerd had. Leon Korpel nam die taak dermate serieus dat hij hoogstpersoonlijk de op het honk staande Kim Maltha en Michel Vervloet binnensloeg. 14-4 en einde wedstrijd.

Het was een mooie opsteker voor Leo Voogd en zijn mannen, deze overwinning vlak voor het zomerreces. De pitching-staf van de Dodgers bleek iets minder sterk dan verwacht maar aanvallend liet Schiedam weer vuurwerk zien en verdedigend stak het redelijk in elkaar. Een aantal spelers kan werken aan het maken van de juiste keuzes aan slag maar de rest van het seizoen kan met vertrouwen tegemoet gezien worden.

SV & HV Schiedam rukt op naar 2de plaats na overwinning op Domstad Dodgers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws