zondag, 05 maart 2017 17:46

't Huis te Poort komt met LAB

Schiedam - Het publiek van ’t Huis te Poort wordt verwend met optredens van grote, gevestigde artiesten. Alleen al dit seizoen kon worden genoten van onder anderen Emma Kirkby, Johannette Zomer en de Van Swieten Society. De stichting ’t Huis te Poort biedt daarnaast graag ruimte aan jong talent, natuurlijk zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Om die reden is ’t Huis te Poort LAB in het leven geroepen: ieder seizoen vragen wij één van onze ‘vaste’ musici om een aantal van zijn of haar meest getalenteerde leerlingen voor te dragen om in ’t Huis te Poort een avondvullend concertprogramma samen te stellen en uit te voeren.

Als eerste om zo’n keuze te maken is de bekende Nederlandse klavecinist Menno van Delft gevraagd. Zijn voorkeur ging uit naar vier jonge musici die inmiddels al bezig zijn aan een indrukwekkende carrière. Ze speelden allen op diverse internationale podia en festivals, en volgden lessen bij toonaangevende musici. Daarnaast spelen zij met enige regelmaat bij vooraanstaande ensembles.

Op vrijdag 17 maart zullen Xuan He (China), Liene Madern-Stradina (Letland), Machiko Suto (Japan) en Teun Braken (Nederland) werken voor klavier spelen van de barokcomponisten Böhm, Froberger, Buxtehude, Forqueray, Byrd, Scarlatti, Fischer en Händel. Daarnaast zal een nieuw gecomponeerd werk worden gespeeld van de Japanse componist Yoshibumi Fujiwara.

Een unieke kans om kennis te maken met de grote namen van de nabije toekomst!

Informatie over de uitvoerenden en het programma is te vinden op www.thuistepoort.nl.

Vrijdag 17 maart 2017, 20.15 uur

€ 12,50 voorverkoop /€ 15,- aan de zaal – cjp € 2,50 korting

’t Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
't Huis te Poort komt met LAB

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws