woensdag, 24 mei 2017 10:07

Taanbrug als bouwpakket ingevaren

Schiedam - Net als de meubelen van het bekende Zweedse Woonwarenhuis komt ook de Taanbrug in Schiedam als bouwpakket aan. 

Het paste net niet in de kofferbak en daarom kwam het pakket de Lange Haven ingevaren op een ponton.

De planning was om begin mei de brug te gaan monteren, dat is dus een paar weken opgeschoven. En daardoor zal vermoedelijk ook de oplevering wat opschuiven (stond gepland voor eind juni). Wanneer de Lange Haven gestremd zal zijn voor scheepvaartverkeer is nog niet bekend. 

De aannemer is Jansen Venneboer, gespecialiseerd in waterbouw en gevestigd in Wijhe in Overijssel. Het bedrijf is onderdeel van Spie Nederland. Zie ook: https://popuptv.nl/video/lange-haven-plus-tv-aflevering-12

De bouw van de Taanbrug maakt deel uit van het project Lange Haven Plus, dat ook het kadeherstel en de herinrichting van de Lange Haven omvatte. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft hieraan financieel bijgedragen. Burgemeester en wethouders van Schiedam hebben inmiddels de omgevingsvergunning voor de Taanbrug verleend. De brug heet zo omdat ze in het verlengde ligt van de Taansteeg tussen de Hoogstraat en de Lange Haven. Om de hoek van de Taansteeg is chocolaterie De Bonte Koe gevestigd. Aan de overkant van de Lange Haven is er geen directe verbinding met Schiedam-West. Iets terug loopt de Keetsteeg naar de Westvest en iets verderop loopt de Branderssteeg naar de Kippenbrug.
 

Taanbrug als bouwpakket ingevaren

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws