woensdag, 29 april 2015 18:09

Tachtig jonge fruitbomen voor Volkstuincomplex Vijfsluizen

Nabij Volkstuincomplex Vijfsluizen zijn tachtig jonge fruitbomen aangeplant. Het planten volgt op het groot onderhoud aan het groen op en rondom het complex. Woensdag 29 april 2015 ondertekenden wethouder Alexander van Steenderen (o.a. beheer openbare ruimte) en de voorzitter Peter Meijer van de volkstuinvereniging de overeenkomst ten aanzien van het beheer en onderhoud van de fruitbomen. De vruchten die de bomen gaan geven worden verdeeld tussen de vereniging en de Voedselbank.

De werkzaamheden die zijn uitgevoerd aan en om het volkstuincomplex betreft grootschalig snoeiwerk en het herinrichten van het groen. De nieuwe beplanting heeft meer groeiruimte gekregen en de ingangen zijn toegankelijker gemaakt. Naast de nieuwe beplanting zijn ook tachtig fruitbomen aangeplant, waaronder bomen met appels, kersen, pruimen en peren.

Wethouder Alexander van Steenderen licht toe: "De hoeveelheid fruitbomen op één locatie in openbaar gebied is uniek in Nederland. We hebben hier bovendien te maken met een samenwerking tussen de volkstuinvereniging Vijfsluizen en de Stichting Voedselbank. Daarmee kan de deskundigheid in onderhoud van de bomen geborgd worden en gelijktijdig komt de opbrengst ten goede aan een heel nuttig doel; de voedselbank van Schiedam".

Er is gekozen voor oude, vitale rassen die hun sporen in smaak, resistentie tegen ziektes en kwaliteit bewezen hebben. De gekozen boomsoorten rijpen in verschillende periodes van het seizoen (vanaf eind zomer tot en met de vroege winter). Zo komt er gedurende een langere periode fruit oogstrijp.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws