dinsdag, 13 juni 2017 09:48

Talk of the Town: debat en cabaret

Vlaardingen - Op vrijdag 9 juni jl. was de Harmonie in de Stadsgehoorzaal opnieuw het decor van Talk of the Town, de lokale talkshow over cultuur, politiek en actualiteit. Deze editie ontving host Tjerk van der Ende onder andere cabaretier Pieter Jouke, werden de Vlaardingse pizzeria’s onder de loep genomen en werden de eerste namen van het Zomerterras 2017 bekend gemaakt!

Vele Vlaardingers weten hun weg inmiddels te vinden naar De Stadsgehoorzaal wanneer er weer een nieuwe editie van Talk of the Town plaatsvindt. De redactie van Talk of the Town koos ervoor om een veelbesproken thema uit de Vlaardingse politiek onder de aandacht te brengen; de al dan niet overbelasting van de Marathonweg. Na een gesprek met de verantwoordelijke wethouders, Van Nieuwenhuizen en Van Harten, kregen vijf politieke partijen de kans om hun idee voor de Marathonweg te opperen in een zogenoemde elevator pitch. Opvallend was dat verschillende partijen elkaar vonden in bijvoorbeeld oplossingen als het overkoepelen van de desbetreffende weg, om zo de overlast van geluid, uitlaatgassen en fijnstof te beperken. Wethouders van Harten en van Nieuwenhuizen gaven aan dat de oplossing nog niet is gevonden en dat het onderwerp daarmee nog niet van de politieke agenda is.

Het is duidelijk dat Talk of the Town werkt met een vast, aansprekend format. Zo is er altijd plek voor een stukje geschiedenis. Deze editie presenteerde Jan Anderson zijn 43e boekje in de reeks ‘Van ’t Oft naar ‘t Oofd’, geschreven door Aad den Hoedt. Centraal staat de Stadsgehoorzaal, aangezien de Harmonie dit najaar 200 jaar bestaat. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan wethouder Arnout Hoekstra, die lovende woorden over het werk van Anderson sprak.

Een bijzonder moment in de show was wanneer de Italiaanse vlag werd gehesen. Al snel werd duidelijk dat dit de introductie was voor een ander item in de show: de test. Na ijs, ijzerkoekjes en kapsalons werd een nieuw product getest: de pizza. Een gelegenheidsjury, met daarin onder andere de eigenaren van de italiaanse delicatessenzaak Tovino,kroonde uiteindelijk unaniem De Angelo als de beste Italiaanse pizzabakker. Overige deelnemers waren Pizza Prima en Dinner & You.

Ook deze editie nam een Vlaardingse politicus plaats op de befaamde kruk. Ditmaal was Ivana Somers (VV2000/Leefbaar Vlaardingen) de gelukkige. Somers reageerde ad rem op diverse kritische vragen van Van der Ende. Onder andere werd gevraagd of ze door zou gaan als raadslid en niet als fractievoorzitter. Daarop moest ze bekennen dat ze dat waarschijnlijk niet zal doen. “Twee kapiteins op één schip is niet wenselijk.”

De bekendste gast was cabaretier Pieter Jouke. Al jarenlang is hij actief in de comedy-wereld, zowel voor als achter de schermen. Zo werkte Jouke onder meer mee aan Buro Renkema en het zeer succesvolle Zondag met Lubach. Maar hij staat ook als cabaretier op de planken. Tijdens het interview wist de Delftenaar, die kort in Vlaardingen woonde, dan ook regelmatig het publiek te laten schateren van het lachen.

Het Zomerterras komt er weer aan en daarom was organisator Frank Tomeï te gast om te vertellen over het festival. Hij maakte een aantal namen bekend, waaronder Kraak & Smaak en Diggy Dex en vertelde met trots over de vele buitenlandse pareltjes die het Zomerterras aandoen. Voor de gelegenheid had Tomei de dames van Yes Darling meegenomen, die als voorproefje op hun optreden op het Zomerterras het publiek verraste met een sfeervol mini-concert.

De avond werd afgesloten door vaste ghostwriter van Talk of the Town, Michel Reinders. Hij vatte de avond samen door verrassende linkjes te leggen tussen zijn belevenissen en de onderwerpen die werden besproken in de show. Talk of the Town is na de zomer terug in een nieuw theaterseizoen in De Stadsgehoorzaal.

Ghostwriter Michel Reinders vatte alle onderwerpen van de avond treffend samen in een column over bier op een weiland, waarna de band Yes Darling – ook te zien op het Zomerterras – de avond afsloot met een sfeervol mini-concert.

De eerstvolgende editie van Talk of the Town vindt plaats op vrijdag 6 oktober 2017.
Talk of the Town: debat en cabaret

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws