dinsdag, 15 november 2016 08:21

Talkshow over winnen in de kunst in Stedelijk

Schiedam - De keuze voor de winnaar van de Britse Tuner Prijs gaat vaak gepaard met controverse. Voor de winnende kunstenaars maakt dat niet veel uit. Sommigen bereiken dankzij de prijs een sterrenstatus. Hoe is dat in Nederland waar jaarlijks zo’n 800 kunstprijzen worden uitgereikt? Op zondag 20 november 2016 vindt daarover in het Stedelijk Museum Schiedam de talkshow Een kunstprijs winnen is goed/slecht voor een kunstenaar (doorhalen wat niet van toepassing is).

Lucas de Man presentator van Kunstuur (AVROTROS) gaat in gesprek met Sacha Bronwasser (recensent De Volkskrant en jurylid VKBK-Prijs), Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds en juryvoorzitter Prix de Rome), Floris Kaayk (beeldend kunstenaar en winnaar VKBK-Prijs 2014, jury en publiek) en Nick Terra (Galerie Fons Welters).

Boost of schadelijk?

Wat betekent winnen in de kunst? Geeft het de carrière van de winnaar een boost of is het juist schadelijk? Zegt het iets over de kwaliteit van het werk of over de populaire receptie ervan? Is het winnen van een juryprijs belangrijker dan een publieksprijs, of andersom? En heeft een kunstprijs invloed op de prijs van het werk? Op vrijdag 18 november 2016 publiceert de Volkskrant een artikel over dit onderwerp. Voer voor discussie?

Talkshow Winnen in de kunst

Zondag 20 november 2016 | 13.00 – 14.00 uur | gratis excl entree | aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de foto: Floris Kaayk, winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

Talkshow over winnen in de kunst in Stedelijk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws