Tam Kethel Spaland richting 3e klasse na nederlaag tegen VDL
zaterdag, 18 februari 2017 21:59

Tam Kethel Spaland richting 3e klasse na nederlaag tegen VDL

waterwegsport

Schiedam - De zaterdagvoetballers van Kethel Spaland hebben vanmiddag wederom niet weten te winnen. In een thuiswedstrijd tegen VDL werd het 2-5 voor de ploeg uit Maassluis.

Al is het nog steeds mogelijk, maar handhaving is nagenoeg niet keer mogelijk. Met nog tien wedstrijden te gaan moet er een achterstand van minimaal tien punten worden goedgemaakt.Dat Kethel Spaland moest winnen was dus wel duidelijk, echter was dit niet terug te zien in het spel van de thuisploeg. VDL daarentegen was vele malen feller en dus ook gevaarlijker. Na zo’n twintig minuten spelen kwamen de gasten dan ook op een voorsprong. Na slecht uitverdedigen kwam de bal voor de voet bij Jeroen van de Swaluw. Hij wist met een bekeken schot Ruben Hortensius te verschalken; 0-1. De Schiedammers konden waren voorin weinig zichtbaar waar voor rust alleen een zeer goede kans van Tim Oosterwaal het noteren waard was.

In de tweede helft zouden de messen dus echt geslepen moeten worden, echter was het binnen de minuut al 0-2. Melvin Louwen was hier verantwoordelijk voor. Ondanks dat er dus nog bij a 45 minuten op de klok stond, was deze wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Dit kwam niet eens door het spel van VDL, maar meer doordat Kethel Spaland zich al neerlag bij een nederlaag. De ploeg uit Maassluis kon eenvoudig uitlopen naar 0-5 (Kees Ketting, Nick van Haren en Melvin Louwen). VDL geloofde het hierna wel en liet Kethel Spaland wat meer toe in het zestienmetergebied. Tim Lansbergen en invaller Yuri Nooteboom wisten de stand nog naar 2-5 te tillen, maar meer dan deze twee treffers zat er niet in voor de Schiedammers.

“We zijn nog steeds niet officieel gedegradeerd, het kan nog steeds. Maar als je de persoonlijke fouten van vandaag ziet, ja daar is niet tegenaan te trainen. Ze waren voor rust inderdaad wat feller, maar dat kwam omdat wij wat teruggetrokken speelden. En ja die 0-2, we gingen in de rust de kleedkamer uit en binnen de minuut scoren zij. Ik vraag me dan af waar het gif dan is, je laat het toch niet toe dat zij er vijf scoren. We gaan komende week gewoon weer lekker trainen en we kunnen nog steeds 30 punten halen, sloot Van Buren met een kwinkslag af.

Tam Kethel Spaland richting 3e klasse na nederlaag tegen VDL

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws