Taxusopbrengst 2016 in Schiedam en Vlaardingen is € 840,-
dinsdag, 07 februari 2017 08:26

Taxusopbrengst 2016 in Schiedam en Vlaardingen is € 840,-

Schiedam - Afgelopen zomer hebben Schiedammers en Vlaardingers weer goed meegeholpen bij de strijd tegen kanker door taxussnoeisel te brengen naar de milieustraat. Dankzij de inwoners kon het taxussnoeisel dienen als basisstof voor veertien chemokuren. Daarnaast leverde de opbrengst ook geld op voor twee goede doelen, waarvan het bedrag aan hen bekend werd gemaakt door een videoboodschap van Irado en de gemeente.

Zie: https://popuptv.nl/video/nieuws-help-kanker-bestrijden-vanuit-uw-tuin

Villa Joep
De Vlaardingse wethouder Ruud van Harten maakten samen met Ton Theuns en André Hertog van Irado het bedrag bekend voor Villa Joep: de stichting die tegen kinderkanker strijdt. Dankzij de inzameling van 5 volle bakken (kuub) taxus bij de milieustraat in Vlaardingen en het verdubbelen van het bedrag door Irado mogen zij een bedrag van 300 euro in ontvangst nemen!

Stichting Vaarwens
Wethouder Patricia van Aaken, raadslid John van Sliedregt, beheerder milieustraat Jan Vos en André Hertog maakten het bedrag voor de Stichting Vaarwens bekend. Deze stichting verzorgen gratis vaartochten voor ernstig/langdurig zieken. Dankzij de inzameling van 9 volle bakken (kuub) taxus bij de milieustraat in Schiedam en het verdubbelen van het bedrag door Irado mogen zij een bedrag van 540 euro in ontvangst nemen!

Taxusinzameling 2017
Ook in 2017 kunnen inwoners weer taxus baccata inleveren voor de strijd tegen kanker bij de milieustraten in Schiedam en Vlaardingen. Alleen moeten taxusbezitters nog even wachten met snoeien én brengen. Want alleen de jonge takjes in de zomerperiode van half juni t/m augustus zijn geschikt als basisstof voor chemokuren.

Taxusopbrengst 2016 in Schiedam en Vlaardingen is € 840,-

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws