maandag, 12 juni 2017 13:47

Team Franciscus haalt mooi geldbedrag op tijdens Ladiesrun

Schiedam - Tijdens de Ladiesrun Rotterdam op zondag 11 juni heeft team Franciscus Gasthuis & Vlietland € 1885,- opgehaald voor het onderzoek naar een nieuwe, patiëntvriendelijke vorm van bestraling bij borstkankerpatiënten.

Met deze sportieve actie hebben de hardloopsters samen met hun sponsoren een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel. De initiatiefnemers Franciscus Vriendenfonds en Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis, de vriendenstichtingen van Franciscus Gasthuis & Vlietland, bedanken de deelneemsters en alle mensen die hen hebben gesteund! Met deze fantastische opbrengst dragen wij bij aan een mooi onderzoek.

Onderzoek naar bestraling bij borstkanker
Franciscus Gasthuis & Vlietland onderzoekt in samenwerking met het Erasmus MC een vorm van inwendige bestraling met radioactieve ‘zaadjes’ in de borst, die tevens aantasting van de huid moet voorkomen. Permanent Breast Seed Implants of PBSI is een methode die in Canada al bewezen effectief is, maar in Nederland en de rest van Europa nog niet wordt gebruikt. Uiteindelijk hopen arts-onderzoeker Gerson Struik en chirurg Taco Klem, initiatiefnemers van dit onderzoek, deze nieuwe en zeer patiëntvriendelijke vorm van bestraling, die de nabehandeling van borstkankerpatiënten terugbrengt tot 1 behandelsessie, verder te verbeteren.

Wilt u ook bijdragen aan dit onderzoek? Doe dan vandaag nog een donatie via onze websitewww.franciscus.nl/vrienden. 
Team Franciscus haalt mooi geldbedrag op tijdens Ladiesrun

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws