dinsdag, 16 juni 2015 16:22

Tegel eruit, plant erin op de Tuin- en groenmarkt

Op zaterdag 20 juni 2015 is voor de tweede keer de Schiedamse Tuin- en groenmarkt op volkstuincomplex Thurlede in het Beatrixpark. Verschillende groene Schiedamse organisaties presenteren zich hier binnen de Nationale Tuinweek.

Op de Tuin- en groenmarkt is een plantenruilbeurs en -verkoop, advies over natuurvriendelijk tuinieren, een rondwandeling over het volkstuincomplex en een kinderexcursie door de Heemtuin in het Beatrixpark. Eva Hamers verzorgt met poppentheater Aap van Poot voor het kindervertier. Door de landelijke actie 'Tegel eruit, plant erin' krijgen de eerste tien bezoekers bij inlevering van een tegel uit de tuin een gratis plant. De nieuwe Schiedamse Liduinaroos is ook te koop op de Tuin- en groenmarkt.

Programma:
Voor 11 uur: Planten aanleveren voor de plantenruilbeurs
11.00 uur: opening markt en start plantenruil
12.00 uur: eerste rondwandeling over het complex
14.00 uur: tweede rondwandeling over het complex
14.00 uur: Kinderexcursie 'Struinen door de Heemtuin' door stadsecoloog H. de Kruijf
(verzamelen bij de mozaïekbank)
16.00 uur: einde markt

De markt is van 11.00-16.00 uur op volkstuincomplex Thurlede in het Beatrixpark, aan de Parklaan. Aanwezig zijn onder meer: Groei&Bloei afdeling Waterweg Noord, poppentheater 'Aap van Poot', Eetbaar Schiedam, Volkstuinen Thurlede, Stichting Vrienden van het Beatrixpark, Tuinfeest – natuurlijk tuinieren, Irado en de Poldervaartvereniging.

Groei & Bloei
De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij 'Tegel eruit, plant erin!'. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit, meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van de riolering.

Meer informatie over andere activiteiten in de Nationale Tuinweek is te vinden op www.waterweg-noord.groei.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws