zondag, 31 mei 2015 22:35

Tegenlicht Meet Up Vlaardingen

In samenwerking met de redactie van het VPRO programma Tegenlicht organiseert Yke Takens, maker en presentator van het verdiepingsprogramma Helder bij Omroep Vlaardingen, op maandag 8 juni 2015 de 1e Tegenlicht Meet Up Vlaardingen.
Tegenlicht is toekomstjournalistiek: een reeks informatieve programma's waarin nieuwe ideeƫn en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht.
Het onderwerp van deze avond is: Experimenteren met Gratis Geld.
Het basisinkomen is niet langer een vergezicht. Overal in de wereld wordt geƫxperimenteerd met een alternatief voor het vastgelopen bestaande stelsel van sociale zekerheid, ook in Nederland. Voorvechters van de herverdeling van onze welvaart en van het loskoppelen van werk en inkomen zetten zich hiervoor in. Wij gaan op zoek naar de pioniers en onderzoeken met het publiek hoe het onvoorwaardelijke basisinkomen werkt. Kunnen we dit realiseren? Willen wij stappen in deze richting zetten in onze eigen stad?
Tegenlicht spreekt tot de verbeelding. Tegenlicht lokt discussie uit en roept reacties op. Aan de hand van fragmenten praten we na en kunnen mensen in de zaal vragen stellen.
U bent van harte uitgenodigd voor deze avond om u te laten informeren of mee te praten over dit onderwerp.
De toegang is gratis!
Programma Maandag 8 juni 2015:
19:30 uur: inloop
20:00 uur: fragmenten uit de uitzending en dialoog
21.30 uur: napraten en borrelen
Locatie:
Kade 40, Westhavenkade 40 Vlaardingen
Routebeschrijving:
KADE40 ligt in het centrum van Vlaardingen. NS station Vlaardingen centrum ligt op 5 minuten loopafstand. Er is parkeergelegenheid bij het station of in de Parking Centrum/Stadhuis, bereikbaar vanaf de Burgemeester Pruissingel via de Maassluissedijk.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws