woensdag, 05 juli 2017 16:40

Tegenvallers zorgen voor enorme vertraging oplevering Hoekse Lijn

Schiedam - De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag heeft in een brief aan de gemeenteraden bekend gemaakt dat de ombouw van de Hoekse Lijn enorm is vertraagd. 

Door tegenvallers is het project pas in februari 2018 klaar, een vertraging van maar liefst vijf maanden!
'Het project was strak gepland' aldus de brief van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio 'De strakke planning was nodig om de periode van overlast voor de reizigers zo kort mogelijk te houden'.

De mogelijke aanwezigheid van oude explosieven in de bodem van het traject gaf vertraging. Er is ook meer vervuiling en asbest in de bodem gevonden en er moesten meer oude kabels worden weggehaald dan verwacht. En er zijn ook nog problemen met de beveiligingssoftware.

Reizigers tussen Rotterdam en Hoek van Holland zijn nu tot 'ergens' februari 2018 aangewezen op vervangend busvervoer. Een exacte datum durft men nog niet eens te geven. Er is tot de uiteindelijke oplevering ook geen goederenvervoer op het spoor mogelijk.

Er worden wel maatregelen genomen om het leed wat te verzachten. Zo wordt het vervangend vervoer geoptimaliseerd met een betere toegankelijkheid van de haltes, 'aanscherpen kwaliteit dienstverlening' en extra spitsritten. Een promotieteam gaat 'sympathieacties' uitvoeren.

De Metropoolregio gaat nog bekijken wat de financiƫle gevolgen van de vertraging zijn. De prioriteit ligt nu echter bij de zorg voor de reizigers, aldus de brief.

Tegenvallers zorgen voor enorme vertraging oplevering Hoekse Lijn

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws