maandag, 23 februari 2015 08:11

Tegemoetkoming meerkosten

Heb je hoge zorgkosten en een laag inkomen? Dan ontvang je mogelijk een financiële bijdrage van de gemeente. Met de nieuwe regeling 'tegemoetkoming meerkosten' wil de gemeente mensen ondersteunen die een laag inkomen hebben (130% van de bijstandsnorm) en hoge zorgkosten moeten maken, doordat zij chronisch ziek zijn of een beperking hebben. Inwoners die voor deze 'tegemoetkoming meerkosten' in aanmerking komen, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van maximaal twee keer 75 euro. De nieuwe regeling vervangt de CER-vergoeding (Compensatie Eigen Risico) en de Wtcg (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten). Het Rijk heeft deze twee regelingen vorig jaar afgeschaft.

In opdracht van de gemeente voert ROGplus de nieuwe regeling 'tegemoetkoming meerkosten' uit. Kreeg je voorheen een vergoeding op basis van (één van) de oude regelingen? En heb je het Centraal Administratiekantoor (CAK) vorig jaar toestemming gegeven om jouw gegevens door te geven aan jouw gemeente? Dan informeert ROGplus je namens de gemeente over de nieuwe regeling 'tegemoetkoming meerkosten'. De gemeente verstrekt geen inkomensgegevens aan ROGplus. Om in aanmerking te kunnen komen voor een financiële vergoeding vraagt ROGplus je om bepaalde informatie, zoals bijvoorbeeld een kopie van uw definitieve belastingaanslag.

Heb je vragen over deze regeling? Dan kun je contact opnemen met ROGplus via (010) 870 1170 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws