zondag, 02 oktober 2016 14:42

Teleurstellende middag voor Hermes-D.V.S. bij Slikkerveer

Schiedam - Vanmiddag op Harga was Hermes vastbesloten de nare nasmaak weg te spoelen van het verlies vorige week tegen DHZ. Hermes komt voortvarend uit de startblokken. Spits Bas Kerkhof tekent al na 5 minuten spelen voor de 1-0 na een prima uitgevoerde counter.

De wedstrijd is vervolgens redelijk in evenwicht, totdat in de 18e minuut Paul dos Santos met rood van het veld moet. Een stevig ingezette charge van achteren op de enkels vindt geen genade bij de scheidsrechter.

Vanaf dat ogenblik zijn de Schiedammers de vat op de wedstrijd kwijt. Het lukt niet om met tien man vanuit een georganiseerde verdediging de tegenstander op te vangen. Het spel wordt onrustig en daar profiteren de bezoekers in de loop van de match ruimschoots van.

Mari Lansbergen schiet in de 22e minuut nog wel prachtig op de paal, maar 10 minuten later tekent Slikkerveer de gelijkmaker aan. Onnodig balverlies op het middenveld wordt afgestraft met een droge lage knal op het natte veld, 1-1.

Na rust is de wedstrijd binnen vijf minuten gespeeld. Een, in veel ogen, onterecht gegeven strafschop (wegens hands) en een goed opgezette aanval zetten de Ridderkerkers op een 1-3 voorsprong. In de 70e minuut wijst de scheidsrechter opnieuw naar de Schiedamse stip en wordt het nog 1-4.

Vijf minuten voor tijd stuurt de scheidsrechter ook nog een speler van Slikkerveer weg, maar dat is zuiver voor de statistieken.

Al met al een teleurstellende middag voor het keurkorps van Jerry Visser en Jan van den Hurk. De scheidsrechter drukte zijn stempel op deze wedstrijd, maar het verlies hebben de lichtblauwen aan zichzelf te wijten.

Volgende week weer nieuwe kansen tegen Blijdorp, een andere middenmotor.=

Teleurstellende middag voor Hermes-D.V.S. bij Slikkerveer

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws