vrijdag, 26 mei 2017 08:45

Tentoonstelling met werken van Jan Ouwenbroek in Maassluis

Maassluis - Jan Ouwenbroek, zeer bekend schilder in Maassluis, bereikt binnenkort de respectabele leeftijd van 90 jaar. Museum Maassluis besteedt daar natuurlijk aandacht aan. En omdat Jan nog steeds als kunstenaar actief is, is een expositie georganiseerd met de titel ‘Jan Ouwenbroek een leven lang schilder’. De opening op zaterdag 17 juni om 15.00 uur wordt verricht door Jan Ouwenbroek jr.

Op 7 juli 1927 werd Jan Ouwenbroek in Maassluis geboren. Op twaalfjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste teken- en schilderlessen bij de dames Van der Doll en later van Johann Oberreiter aan de Gemeentelijke Nijverheids Avondschool. Hier ontwikkelde hij zich tot een gewaardeerd schilder met een passie die een leven lang zou duren.

In het verleden ging hij vaak naar Frankrijk, waar hij verliefd werd op de gevels van oude huizen, die hij dan tekende of schilderde. De laatste jaren legt hij zich vooral toe op abstracte werken en op materieschilderen.

Jan Ouwenbroek is erelid van de Stichting Maassluise Kunstenaars. Voor zijn bijdrage aan de cultuur in Maassluis is hem destijds de Culturele Prijs Maassluis uitgereikt.

De tentoonstelling ‘Jan Ouwenbroek een leven lang schilder’ is te bewonderen van 17 juni t/m 27 augustus 2017.

Museum Maassluis, Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis, 010 – 5913813

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.museummaassluis.nl

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.


Foto detail schilderij van Jan Ouwenbroek door Jan Buijsse
Tentoonstelling met werken van Jan Ouwenbroek in Maassluis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws