dinsdag, 10 januari 2017 10:21

Tentoonstelling Poëzieplein in Bibliotheek Schiedam opent op vrijdag de 13-de

Schiedam - Op vrijdag 13 januari om 15.00 uur wordt in de De Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 de tentoonstelling Poëzieplein geopend.

De Bibliotheek Schiedam besteed in januari op verschillende dagen aandacht aan de week van de Poëzie en aan ​Gedichtendag. De tentoonstelling Poëzieplein die tot 28 februari in de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen is, sluit hierop aan. De expositie bestaat uit posters met daarop een combinatie van een gedicht en een kunstwerk. De kunstwerken zijn veelal gemaakt door Schiedamse kunstenaars.

De tentoonstelling van de posters wordt compleet gemaakt met drie originele kunstwerken van Schiedamse kunstenaars (Michel Snoep, Diet Wiegman en Sjef Henderickx) die hun medewerking hebben verleent aan Poëzieplein. Verder zijn er in een vitrine enkele objecten van SAGE te zien, waarbij taal en beeld samengaan.

De tentoonstelling wordt geopend door SAGE (Saskia van Herwijnen en Gerrit van Schuppen) met een korte lezing over hun ervaringen met het Poëzieplein-project. Deze middag worden ook een aantal gedichten voorgedragen.
Tentoonstelling Poëzieplein in Bibliotheek Schiedam opent op vrijdag de 13-de

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws