woensdag, 23 augustus 2017 20:45

Terreurdreiging in Rotterdam

Rotterdam - In Rotterdam Zuid, bij de Maassilo, is woensdagavond een grote politie- en antiterreuractie gehouden. Er zou een concert zijn van de Amerikaanse band Allah Las, georganiseerd door Rotown. Burgemeester Aboutaleb vertelde op een persconferentie dat de informatie over de terreurdreiging van de Spaanse politie komt. Er is een busje met Spaans kenteken staande gehouden. In het busje bevonden zich gasflessen.

Foto 23 08 17 21 53 55

'In verband met een terreurdreiging gaat het concert van Allah Las op last van de politie vanavond niet door!' schrijft de concertzaal op Twitter. De Maassilo is een groot evenementencomplex aan de Maashaven Zuidzijde 1–2, vlak naast metrostation Maashaven in Rotterdam Zuid: de capaciteit is maar liefst tot 5000 gasten in 15 zalen groot.
De politie zou vanmiddag al hebben vernomen dat er aanslag zou kunnen worden gepleegd. De ruime omgeving werd afgezet. De bandleden van Allah Las zijn onder politiebegeleiding naar een veilige locatie gebracht.

De chauffeur van het busje met de gasflessen is aangehouden. Hij viel op doordat hij heen en weer reed. Agenten hebben het gebied afgezet en er is een onderzoek gestart.  ​Zoals gebruikelijk vindt tussen de burgemeester van Rotterdam, Hoofdofficier van Justitie en de Politiechef nauw overleg plaats over de genomen maatregelen.

Organisator Rotown meldt op Facebook: 'Op last van de politie zijn wij genoodzaakt het concert van Allah-Las van vanavond in de Maassilo te annuleren. Het heeft geen zin om naar de Maassilo te komen. Excuses voor het ongemak, meer informatie volgt zsm. Update: het gaat om een terreurdreiging, de Maassilo wordt momenteel ontruimd. Kaarthouders zullen uiteraard hun geld terug krijgen.

Kors Eijkelboom schrijft in een reactie op Facebook: 'Ik wens de collega's bij Rotown (top zaal, top organisatie) veel sterkte en wijsheid. Dit is serieus shit en Rotown zal er zeker niet alleen voor komen te staan'.En Bob de Zwart: 'Enige juiste beslissing die je had kunnen nemen. Veel respect!'

Allah Las wordt omschreven als voortouwnemer van de hedendaagse West Coast psychedelica, schatplichtig aan sixtiesbands als The Beach Boys, The Doors en The Byrds. Het succes van de Californische band is de laatste jaren enorm gegroeid omdat ze stiekem veel meer zijn dan een gezellig retro-revivalbandje. Ten eerste is de naam een knipoog naar The Jesus and Mary Chain, niet bepaald een band die je associeert met zonnige stranden, Silicon Valley en flower power.

De Amerikanen hebben een trouwe band met Nederland ontwikkeld sinds hun doorbraakshows bij Le Guess Who? een paar jaar geleden. Ze zijn bevriend met artiesten als Jacco Gardner en Eerie Wanda en hebben intussen de vinger op de pols wat betreft de vaderlandse garagerock. Allah-Las weet als geen andere band charmante, rammelende gitaarpop uit te diepen tot barokke pracht, met instrumentale versterking van o.a. strijkers, theremin, percussie, mellotron en klavier.

Terreurdreiging in Rotterdam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws