woensdag, 10 augustus 2016 08:45

Terug in de tijd lopen met het Stedelijk Museum Schiedam

Schiedam - Beleef de jaren zestig opnieuw en doe mee aan de rondleiding van Schiedammer Hans van der Sloot. Op vrijdagmiddag 19 augustus van 15.30 – 16.30 uur neemt hij je mee langs de foto’s van Robert Collette in het Stedelijk Museum Schiedam. De schrijver was bevriend met Collette en stond vaak naast hem als hij de foto’s maakte. De rondleiding biedt een unieke kans meer te weten te komen over vroeger.

Feest van herkenning

De tentoonstelling Schiedam in bedrijf. Robert Collette fotografeert een stad in verandering bevat ruim honderd foto’s, verdeeld over verschillende onderwerpen als arbeid, infrastructuur en vrije tijd. Doordat ze opgeblazen op de muur hangen, lijkt het alsof je door de vroegere stad loopt. Dat zal voor veel mensen een feest van herkenning zijn. Het biedt ook een hernieuwde blik op een stad die vol vertrouwen naar de toekomst kijkt. De scheepsbouw biedt werk aan tienduizend werknemers en geldt als motor van de economie. De stad groeit. Zandwegen veranderen in snelwegen, weilanden worden woonwijken. Schiedammers maakten de stad.

Op de bromfiets naar het werk

We zien bewoners op de (brom)fiets naar hun werk gaan, kantorenflats en wijken in aanbouw. Maar ook ambachtslieden, het bloeiende verenigingsleven en net als in de rest van Europa de opkomende jongerencultuur. Buiten het centrum ligt het imposante schip Nieuw Amsterdam in het dok bij Wilton-Fijenoord. En Albert Heijn opent de eerste zelfbedieningszaak van Nederland.

Gratis

De rondleiding is gratis, op vertoon van een entreekaartje voor het museum. Graag reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie op onze website www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Foto: Robert Collette fotografeert de mensen die naar hun werk gaan in de jaren zestig

Terug in de tijd lopen met het Stedelijk Museum Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws