woensdag, 28 januari 2015 10:39

Theater aan de Schie Dansweek

Van 30 januari tot en met 6 februari 2015 vindt in Theater aan de Schie, in het Wennekerpand en in Bibliotheek Schiedam de allereerste Dansweek plaats. Geniet van drie dansvoorstellingen, diverse workshops, inleidingen, openbare repetities, kijklessen en veel meer.

Dansvoorstellingen

Tijdens de Dansweek kunt u de nieuwe voorstelling Inside Out van Conny Janssen Danst, de voorstelling Songs for Drella van het Scapino Ballet Rotterdam en Het Zwanenmeer van het Ballet van Staatsopera van Tatarstan bezoeken.

Exposities, inleidingen, openbare repetities, workshops en nog veel meer
Voor de Dansweek gaat het theater de samenwerking aan met Ballet- en Dansstudio Schiedam, Bibliotheek Schiedam, Wenneker Cinema en het onderwijs.

Wat kunt u verwachten:

Expositie A decade of dance - tot donderdag 12 februari
Bibliotheek Schiedam
Vanaf 18 december 2014 is de dansexpositie A decade of dance te zien in de bibliotheek Schiedam. Gastcurator Rowana Wolff-Koffijberg, eigenaresse Ballet- en dansstudio Schiedam, heeft een keuze gemaakt uit de collectie werken van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam. Tijdens deze expositie zal Rowana in "De Keuze van..." ook haar persoonlijke keuze aan boeken en muziek tentoonstellen. De expositie is tot donderdag 12 februari te bewonderen.

The making off... Conny Janssen Danst - donderdag 29 januari / 15.00 uur
Theater aan de Schie
Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst is een week lang te gast in Theater aan de Schie om de nieuwe dansvoorstelling Inside Out te monteren en te repeteren. Donderdagmiddag 29 januari kunnen liefhebbers een exclusief kijkje achter de schermen krijgen tijdens 'The making off... Conny Janssen Danst'. Maximaal 25 gasten mogen een deel van de repetitie bekijken en krijgen persoonlijk uitleg van één van de dansers. Toegang € 2,00. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie.

Stijldansmiddag - vrijdag 30 januari 2015 / 15.00 - 18.00 uur
Theaterzaal - Wennekerpand
Voor iedereen die het leuk vindt te (leren) stijldansen, wordt in het Wennekerpand een ouderwets gezellige stijldansmiddag georganiseerd en verzorgd door Peter en Gretha van dansschool Lucky Dancing. Maak kennis met Salsa, Quickstep of een eenvoudige Argentijnse Tango! Maximaal 50 gasten kunnen zich voor deze middag aanmelding voor een workshop. Na de workshop is er de gelegenheid om vrij te dansen. Toegang € 5,00. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie.

Inleiding Conny Janssen Danst - vrijdag 30 januari / 19.15 uur
Bibliotheektheater - Bibliotheek Schiedam / Theater aan de Schie
Voorafgaand aan de voorstelling Inside Out in Theater aan de Schie vindt een inleiding plaats en wordt gegeven door choreografe Conny Janssen Danst. De inleiding begint om 19.15 uur, toegang tot de inleiding is € 2,00, en is uitsluitend te reserveren indien u kaarten heeft voor de voorstelling.

Dansvoorstelling Inside Out van Conny Janssen Danst - vrijdag 30 januari / 20.15 uur
De nieuwste voorstelling Inside Out van Conny Janssen Danst is voor het eerst in Nederland te zien in Theater aan de Schie. Het is een voorstelling met live muziek van iET, Budy Mokoginta, Pieter de Graaf & Jonas Pap. Het publiek ziet een groot avontuurlijk dansers ensemble, jong talent naast bekende dansers, live muziek van een nieuw muzikaal gezelschap en een verrassend toneelbeeld! Na het overweldigende succes van Mirror Mirror (zomer 2014) in de Rotterdamse haven, laat choreografe Conny Janssen zich voor haar nieuwste choreografie Inside out inspireren door de rol van het individu in de complexiteit van een massa.

Dansfilm Pina - vrijdag 30 en zaterdag 31 januari
Wenneker Cinema - Wennekerpand
Pina is een dansfilm, gedragen door het Ensemble des Tanztheater Wuppertal en door de bijzondere danskunst van de grote Duitse choreografe en danseres Pina Bausch, die overleed in de zomer van 2009. De Duitse choreografe Pina Bausch is artistiek directeur van het Tanztheater in Wuppertal. De documentaire toont de voorbereiding en opvoering van verschillende dansvoorstellingen van het ensemble. Kaarten zijn verkrijgbaar via Wenneker Cinema.

Documentaire Conny Janssen Danst / Film Blanco - zondag 1 februari / 15.00 uur
Wenneker Cinema - Wennekerpand
Een must-see voor liefhebbers van het werk van Conny Janssen! Blanco is een indringend filmportret van Conny Janssen en haar werk gezien door de ogen van Sonia Herman Dolz. Door in het brein van Conny Janssen te kruipen analyseert de cineaste op microscopische wijze de bron van haar creatieve denkproces. Blanco maakt het onzichtbare zichtbaar en legt de eerste vonk van inspiratie tussen danser en choreografe bloot. Kaarten zijn verkrijgbaar via Wenneker Cinema.

Film Red Shoes - zondag 1 februari / 16.00 uur
Wenneker Cinema - Wennekerpand
The Red Shoes is een Britse dramafilm uit 1948 onder regie van Michael Powell en Emeric Pressburger. De film is deels gebaseerd op het sprookje De rode schoentjes van de Deense auteur Hans Christian Andersen. De veeleisende balletimpresario Boris Lermontov stoomt Victoria Page klaar voor een carrière als een beroemde ballerina. Zij wordt echter verliefd op de componist van het muziekstuk The Red Shoes en staat voor een moeilijke keuze. Kiest ze voor de liefde of voor het ballet? Kaarten zijn verkrijgbaar via Wenneker Cinema.

Openbare repetitie Het Zwanenmeer - zondag 1 februari
Theater aan de Schie
Voorafgaand aan de het klassieke ballet Het Zwanenmeer vindt er een gratis openbare repetitie plaats. Gasten kunnen een uur lang in de theaterzaal van Theater aan de Schie genieten van het repetitieproces. Reserveren is niet nodig. Iedereen (kinderen en volwassenen) is welkom, ongeacht of er kaarten zijn gereserveerd voor de voorstelling. Na deze repetitie is het mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen voor de voorstelling. De repetitie start om 13.00 uur en zal ongeveer één uur duren.

Het Zwanenmeer van de Staatsopera van Tatarstan - zondag 1 februari / 15.00 uur
Theater aan de Schie
Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is één van de topgezelschappen van de Russische federatie en hooggewaardeerd op het gebied van de grote klassieke balletten. Traditiegetrouw is het gezelschap in de maanden december en januari te zien met een sprookje voor jong en oud: Het Zwanenmeer. Het Zwanenmeer is één van de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Het ballet geldt als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre en is geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek.

Rowana Wolff-Koffijberg leest voor en geeft workshop - woensdag 4 februari / 14.30 uur
Bibliotheek Schiedam
In de dansweek zal Rowana Wolff-Koffijberg voorlezen in de bibliotheek aan het Stadserf. Na afloop zal zij een kleine dansworkshop verzorgen voor de luisteraars.

The making off... Scapino Ballet Rotterdam - donderdag 5 februari / 15.00 uur
Theater aan de Schie
Het Rotterdamse dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam is een week lang te gast in Theater aan de Schie om de dansvoorstelling Songs for Drella te monteren en te repeteren. Donderdagmiddag 5 februari kunnen liefhebbers een exclusief kijkje achter de schermen krijgen tijdens 'The making off... Scapino Ballet Rotterdam. Maximaal 25 gasten mogen een deel van de repetitie bekijken en krijgen persoonlijk uitleg van één van de dansers. Toegang is € 2,00. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie.

Workshop dans door Scapino Ballet Rotterdam - vrijdag 6 februari / 15.00 uur
Theater aan de Schie - locatie Wennekerpand
Altijd al eens als een professional willen dansen? Dat kan. Theater aan de Schie organiseert een dansworkshop, verzorgd door het Rotterdamse dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam. De workshop vindt plaats vanaf 15.00 uur in het Wennekerpand. Toegang is € 5,00 per persoon. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie.

Inleiding Scapino Ballet Rotterdam - vrijdag 6 februari / 19.15 uur
Theater aan de Schie
Voorafgaand aan de voorstelling Songs for Drella in Theater aan de Schie vindt een inleiding plaats en wordt gegeven door choreograaf Ed Wubbe. De inleiding begint om 19.15 uur, toegang tot de inleiding is € 2,00, en is uitsluitend te reserveren indien u kaarten heeft voor de voorstelling.

Dansvoorstelling Songs for Drella van Scapino Ballet - vrijdag 6 februari / 20.15 uur
Theater aan de Schie
Het roerige leven van popartkunstenaar Andy Warhol, bezongen door muziekiconen Lou Reed en John Cale en gedanst door Scapino: de spraakmakende productie Songs for Drella is terug wegens succes. Songs for Drella, is geïnspireerd op het legendarisch afscheidsconcert van Lou Reed en John Cale, waarin zij een ode brengen aan hun overleden vriend en koning van de popart Andy Warhol. Ed Wubbe en Marco Goecke, in dans elkaars tegenpolen, werkten gezamenlijk aan de choreogra¬fie. De grote bewegingen van Wubbe vloeien op fascinerende wijze en bijna ongemerkt over in de staccato dans van Goecke. Sprankelend gedanst op de ruige rockliedjes en ontroerende ballads, afgewisseld met jazz van Charles Mingus en Jimmy Smith.

Meer informatie en kaartverkoop:
http://www.theateraandeschie.nl/nieuws/1477
http://www.wennekercinema.nl/programma/specials

 

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws