dinsdag, 13 oktober 2015 14:57

Theater aan de Schie en Theater Koningshof slaan handen ineen

Theater Koningshof, Maassluis en Theater aan de Schie, Schiedam gaan per direct een intensieve samenwerking aan. Op initiatief van Theater Koningshof neemt Theater aan de Schie vanaf seizoen 2016 - 2017 de professionele theaterprogrammering voor haar rekening. Beide partijen zijn enorm enthousiast over de vergaande samenwerkingsafspraak die snel tot stand kwam. Door de samenwerking moet er een beter lokaal en regionaal afgestemd theaterprogramma ontstaan met een direct publieksbereik van bij elkaar 120.000 inwoners. Het publiek krijgt op deze manier meer keuze en een beter gespreid theateraanbod gepresenteerd.

Regionaal theaterbeleid en groter publieksbereik

Theater aan de Schie en Theater Koningshof zetten vandaag de stap naar een beter afgestemd regionaal theateraanbod. Een grote stap voorwaarts voor de regio Waterweg omdat het aanbod beter op elkaar afgestemd zal worden.

Samenwerking

De samenwerking zal in de toekomst waarschijnlijk meer dan alleen de theaterprogrammering gaan omvatten. Theater Koningshof en Theater aan de Schie gaan dit seizoen gezamenlijk onderzoeken of er ook andere theatertaken kunnen worden gedeeld, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, publiciteit en kaartverkoop. Indien de samenwerking bevalt, wordt een bredere samenwerkingsvorm niet uitgesloten.

Eigen identiteit

De samenwerking betekent geen fusie. Voorop staat dat de twee theaters de eigen identiteit behouden en zo elk de vaste waarde van de stad en voor het publiek blijven vertegenwoordigen.

Theater aan de Schie en Theater Koningshof slaan handen ineen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws