zondag, 21 juni 2015 10:14

Theater aan de Schie zoekt figuranten

Na het succes van de opera Medée brengt het gezelschap Opera2Day het nieuwe theaterseizoen de opera Mariken in de tuin der lusten. Rondom deze voorstelling wordt een groot project gestart; een kunsteducatie project en een zoektocht naar figuranten. Tijdens deze voorstelling staat het intense en ontroerende verhaal van Mariken van Nieumeghen centraal. Mariken in de tuin der lusten is woensdag 7 oktober, om 20.15 uur, te zien in Theater aan de Schie. Toegang € 29,50.

500 jaar nadat het beroemde mirakelspel Mariken van Nieumeghen voor het eerst in druk verscheen, maakt Opera2Day een nieuwe opera over dit meisje 'dat zeven jaar met de duivel leefde'. De voorstelling is een samenwerking met het Nationale Toneel en de rollen worden door zowel zangers als acteurs vertolkt. Gouden Kalfwinnares Hannah Hoekstra, onder andere bekend als vaste acteur bij het Nationale Toneel, is te zien in de rol van Mariken.De muziek is van de hand van Calliope Tsoupaki en wordt uitgevoerd door Asko|Schönberg en het Tetraktys Ensemble. Het wordt Middeleeuws gezongen, met Nederlandse boventitel.

Figuranten gezocht
Bij deze bijzondere voorstelling is Opera2Day op zoek naar meisjes (13-20 jaar) en mannen (18-99 jaar) die willen figureren in drie scènes tijdens de voorstelling in Schiedam.

Om mee te doen als figurant wordt enige podium ervaring gevraagd. Daarnaast is het belangrijk dat de fysieke conditie in orde is. Een andere voorwaarde is dat de figuranten aanwezig kunnen zijn bij de repetities en bij de bezigheden op de dag van de voorstelling. Kijk voor meer informatie op www.opera2day.nl of op www.theateraandeschie.nl.

Kaartverkoop
Toegang tot de voorstelling is € 29,50. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie, geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch is de kassa bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur op telefoonnummer (010) 2 467 467 en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Online reserveren kan 24 uur per dag via www.theateraandeschie.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws