zondag, 10 mei 2015 08:36

Theaterprogramma Theater aan de Schie 2015-2016

Theater aan de Schie presenteert het nieuwe theaterprogramma van seizoen 2015 -2016. Met dit theaterprogramma toont Theater aan de Schie de diversiteit van podiumkunsten. Namen als Rudolph van Veen, Isabelle Beernaert, NUHR, een eerbetoon aan Herman Brood, Harrie Jekkers & Jeroen van Merwijk, Yentl & De Boer, Paskal Jakobsen en vele anderen sieren het programma. De voorverkoop voor seizoen 2015-2016 start dinsdag 12 mei, om 13.00 uur. Vrienden van het theater kunnen vanaf vrijdag 8 mei, 17.30 uur, kaarten reserveren.

Programma nieuw seizoen
Directeur Rob Roos over het nieuwe theaterprogramma: "Het theaterprogramma bevat meer dan honderd producties, met voor elke Schiedammer wat wils. Theaterliefhebbers kunnen genieten van een grote diversiteit aan voorstellingen; van klassiek toneel (bv. Eline Vere), amusement (bv. Roy Donders) en musical (bv. Blaze Club Fever), tot opera (bv. Opera2Day) en cabaret (bv. Pieter Derks). Met deze diversiteit willen we graag elke Schiedammer kennis laten maken met het theater en podiumkunsten, waarbij onze gedachte is; zolang er een lege stoel is, hebben wij een missie!"

Kunsteducatie

Theater aan de Schie wil de magie van het theater graag meegeven aan jong en oud. Het is belangrijk om hier vroeg mee te beginnen. De ontwikkeling van kunsteducatie onder schooltijd is een nieuwe taak die het theater met beide handen aangrijpt. Ook buiten schooltijd staan er leuke en leerzame voorstellingen geprogrammeerd, zoals het Peuter- en Kleuterfestival (2+ en 4+), Suske en Wiske de musical (6+), 2 Kleine Kleutertjes met Monique Smit (2+) en Narnia, uitgevoerd door ISH en Junior Company van het Nationale Ballet (8+).

Horeca-arrangementen

Een complete avond uit verzorgt het theater graag met zijn horeca-arrangementen in combinatie met voorstellingen. Nieuw zijn de brunches, voorafgaand aan de Mattheüs Passie op eerste Paasdag en de familievoorstelling van het RO Theater. Op Valentijnsdag kan de bezoeker een speciaal horeca-arrangement voor zijn/haar geliefde boeken. En er staan diverse High Wines en High Tea's op het programma.

Gastprogrammering

Theater aan de Schie nodigt elk jaar een gastprogrammeur uit die voorstellingen selecteert en aanbeveelt aan het publiek. Voor seizoen 2015-2016 is de gastprogrammeur Manja van de Plasse. Zij woont en werkt in Schiedam en bezoekt regelmatig Theater aan de Schie. Van de Plasse kijkt nu alvast uit naar onder andere de familievoorstelling van het RO Theater en de Mattheüs Passie op eerste Paasdag. Voor seizoen 2013-2014 was de gastprogrammeur de Burgemeester van Schiedam en voor seizoen 2014-2015 cabaretier Viggo Waas.

Start voorverkoop – voordelig reserveren
De voorverkoop voor seizoen 2014-2015 start dinsdag 12 mei, om 13.00 uur. Vrienden van het theater krijgen voorrang en kunnen vanaf vrijdag 8 mei, om 17.30 uur, kaarten reserveren. De voorverkoop heeft als voordeel dat gasten geen reserverings- en verzendkosten betalen. Kaarten kunnen uitsluitend besteld worden via de website www.theateraandeschie.nl of via het bestelformulier. Kaarten reserveren aan de kassa of telefonisch kan vanaf dinsdag 16 juni om 13.00 uur. Bekijk het gehele programma op www.theateraandeschie.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws