woensdag, 18 maart 2015 08:13

Theaterschool organiseert extra open avond

Op donderdag 26 maart 2015 organiseert de MBO Theaterschool een extra informatie avond van 18.30 uur tot 21.00 uur aan de Pieter de Hoochweg 222 in Rotterdam. Deze avond staat in het teken van de opleidingen theatervormgeving en podium- evenemententechniek. Tijdens de opleiding theatervormgeving krijgen studenten een gevarieerd aanbod aan lessen en workshops als tekenen, schildertechnieken, conceptontwikkeling, styling, grime en het ontwerpen van kostuums. Bij de opleiding theatertechniek krijgen studenten les in het ontwerpen van licht- en geluidsdecors tot aan het beheersen van de mechanische trekkenwand, videomontage en cameratechniek.

Beide opleidingen nemen deel aan het artistieke proces van het maken van een theatervoorstelling. De studenten leren zelfstandig meedenken met de regisseurs, maken tourneeplanningen en zorgen voor een technisch plan.

De open avond op 26 maart staat geheel in het teken van de twee van de drie opleidingen van De MBO Theaterschool. Geïnteresseerden kunnen meedoen aan open lessen, al hun vragen stellen aan docenten, medewerkers en studenten, het gebouw bekijken en meer.

De MBO Theaterschool is een school met drie vakopleidingen die midden in de praktijk van het theaterbedrijf staan. Naast theorie, wordt ongeveer de helft van de opleidingstijd besteed aan praktische theaterprojecten. De MBO Theaterschool is een samenwerkingsverband tussen het Albeda College en Hofplein Rotterdam en vervult met veel succes een prominente brugfunctie tussen het VMBO en het HBO. Voor VMBO-leerlingen is hiermee een volwaardige leerroute ontstaan om door te stromen naar een HBO kunstvakopleiding. De MBO Theaterschool leert studenten wat nodig is om hun aanleg en vakmanschap verder te ontwikkelen en zich te profileren als acteur, theatervormgever of theatertechnicus. Studenten worden uitgerust met de benodigde technieken, kennis, ervaring en artistiek inzicht en zo wordt gewerkt aan de ontwikkeling van hun talenten.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws