maandag, 06 maart 2017 11:33

Theatrale vertelvoorstelling over vluchten en thuiskomen

Schiedam - De problemen van vluchtelingen en het asielbeleid in Nederland vullen bijna dagelijks de kranten. Mensen die wegvluchten uit hun geboorteland hebben veel te verliezen; hun veiligheid, hun vrijheid, hun familie. Maar ze hebben ook veel te winnen: een vluchtheuvel, een nieuwe toekomst elders. Kennen we hun verhalen en krijgen ze een gezicht? Wat houdt een mens onder zulke omstandig-heden op de been? En wat betekent dit voor ons?

De voorstelling
In deze vertelvoorstelling staan de waargebeurde verhalen van twee vluchtelingen centraal, nl. van Mounir uit Syrië en Ayisha uit Ethiopië. Zij ontmoeten elkaar toevallig in een wachtkamer ergens in Nederland. Tijdens het wachten vertellen ze elkaar hun verhaal; ze delen wanhoop en angst, maar ook hoopvolle momenten. Wat maakt dat deze vluchtelingen zich in Nederland ‘vreemd’ of ‘thuis’ voelen? Waar woont hun hart?

Eerder werd deze voorstelling succesvol gespeeld tijdens de Nacht van de Hoop 2013 in het Humanity House te Den Haag. Commentaar van Derk Stegeman (directie STEK Den Haag): “Het is een aangrijpend spel over de grote verscheurdheid van twee vluchtelingen, een goed gespeeld stuk over de tragiek van een onwezenlijke ontmoeting.” Voor een impressie: http://youtu.be/_mTMaDNtaXU

De vertellers
Gottfrid van Eck en Pauline Seebregts hebben hun sporen verdiend als professionele vertellers. In 2007 werkten zij eerder samen in het verhalenprogramma ‘S.O.S.’ voor het internationale Healing Words Festival in Galilea, Israël.

De voorstelling begint om 15.00 uur en duurt, inclusief een pauze, tot 17.00 uur. De toegang is gratis, maar bij de uitgang is er een collecte.

U bent van harte welkom!

“Mijn hart woont elders”, een theatrale vertelvoorstelling over vluchten en thuiskomen
gespeeld door Pauline Seebregts & Gottfrid van Eck
datum: 19 maart 2017
locatie: Dorpskerk Kethel, Noordeinde 10, 3121 KG in Schiedam
aanvang: 15.00 uur

Theatrale vertelvoorstelling over vluchten en thuiskomen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws