woensdag, 29 oktober 2014 13:24

Themadag tunnelveiligheid A4 RWS

Op zaterdag 1 november 2014 organiseert Rijkswaterstaat een informatieve themadag over tunnelveiligheid in het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam. Samen met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat Rijkswaterstaat zien hoe tunnelveiligheid in de landtunnel van de A4 Delft-Schiedam georganiseerd is. Op deze speciale themadag kunnen bezoekers de nieuwe wand 'Veiligheid en techniek in de tunnel' voor het eerst in het informatiecentrum bekijken.

De nieuwe themawand biedt bezoekers van het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam een informatieve beleving. Waar u doorgaans aan voorbij rijdt kunt u nu van dichtbij bekijken. De wand is gevuld met informatie over de technische inrichting van de landtunnel. Zo kunt u van dichtbij de inhoud van een hulppostkast bekijken, de contourverlichting rondom de vluchtdeur zien branden en hoort u via het geluidsbaken waar u moet zijn bij een calamiteit. Daarnaast staat centraal wat u als weggebruiker moet doen als er zich een incident voordoet in de tunnel .

Het informatiecentrum is op zaterdag 1 november geopend van 11.00 tot 16.00 uur. U kunt vrij binnenlopen, u hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Het programma

11.30 – 12.00 Presentatie 'Tunnelveiligheid voor weggebruikers' door Arjan Tromp (manager Technische Installaties A4 Delft-Schiedam, Rijkswaterstaat)

12.00 – 12.15 Presentatie door Jolanda Trijselaar (directeur Risico en Crisisbeheersing, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond)

12.15 – 12.30 Onthulling Tunnelveiligheidswand in informatiecentrum door directeur A4 Delft-Schiedam Rijkswaterstaat Adrie Franken, directeur Risico en Crisisbeheersing Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Jolanda Trijselaar en directeur aannemerscombinatie A4all Jan Pols.

Gedurende de dag zijn voorlichters van Rijkswaterstaat aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan. Ook de brandweer zal aanwezig zijn. Kinderen zijn meer dan welkom om te zien wat zij kunnen leren van het thema tunnelveiligheid; met de kleinsten is rekening gehouden door de wand ook laag bij de grond interessant te maken.
Adres en openingstijden

Het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam is gevestigd aan de Woudweg 25 te Schiedam.

De reguliere openingstijden van het informatiecentrum zijn dinsdag t/m donderdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 16.00 uur. Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom op afspraak. Voor reserveringen kunt u van dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur bellen naar 06-31001893.

Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam

In het informatiecentrum – dat al door ruim 18.000 mensen is bezocht – is van alles te zien en te horen over de A4 Delft-Schiedam. U komt meer te weten over de geschiedenis, de bouwmethoden en het eindbeeld van de weg. Vanaf de uitkijkheuvel kunt u de werkzaamheden op het bouwterrein overzien.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws