woensdag, 01 juni 2016 09:47

Themawandeling Schiedammers maken is een succes

Schiedam - Na het succes van de eerste themawandeling, heeft Stichting Promotie Schiedam (SPS) nog meer wandelingen op de agenda staan. ‘Schiedammers maken... S’DAM hotspots’ is een gratis wandeling langs verschillende hotspots in de omgeving van de Lange Haven met een S'DAMBASSADEUR als gids. De eerstvolgende wandeling is zaterdag 4 juni.

Heerlijke chocolade, koffie en parfum. Bijzondere meubelen, kunst en kademuren. Schiedammers maken veel! Daarom is dit jaar gekozen voor het stadsthema Schiedammers maken... Met de wandeling ‘Schiedammers maken... S’DAM hotspots’ gaan deelnemers op bezoek bij een paar bijzondere makers uit onze stad. Een S’DAMBASSADEUR die alles over de stad weet, geeft de leukste insider tips.

De volgende wandeling is op zaterdag 4 juni en start bij VVV/Promotie Schiedam op Buitenhavenweg 9. Wie mee wil lopen kan zich inschrijven via www.sdam.nl/themawandeling

Chocolade, parfum en meubels

De eerste hotspot is Chocoladekunst De Bonte Koe. Alle ins en outs over het maken van chocolade komen voorbij en er kan worden geproefd. Vervolgens staan een Bed & Breakfast en het ambachtelijke bakkerszaakje naast het Nationaal Jenevermuseum Schiedam op het menu.

Uniek in Nederland is het Parfum Atelier van Babita Versluis. Bezoekers worden betoverd door de mystiek van geuren en komen alles te weten over het parfum maken. Geïnteresseerd in kunst en unieke meubelstukken? Twee gepassioneerde Schiedamse ambachtsvrouwen vertellen over hun activiteiten.

Superfoods, koffie en kademuren

Lopend over de Lange Haven vertelt de gids alles over de ingrijpende renovatie van dit prachtige stukje Schiedam. De molenaar van Molen De Walvisch laat zien hoe superfood wordt gemaakt. En de deelnemers gaan uiteraard ook hier niet met lege handen weg.

Bij de Korenbeurs, de groenste Bibliotheek van Nederland met een prachtige binnentuin, wordt de wandeling afgesloten. Hier horen de bezoekers meer over de architectuur van de Korenbeurs. De eigenaren van Vol-Koren vertellen hoe zij in de keuken werken met producten uit de moestuin, zelf hun taarten bakken en koffie schenken uit eigen branderij.

Goodiebag

Bij het startpunt krijg je een leuke goodiebag, die uitnodigt tot het verder verkennen van Schiedam.

Schiedammers maken.... S’DAM Hotspots

De wandelingen zijn gratis en vinden plaats op 9 zaterdagen in juni/juli/aug/sep/okt van 14:00 tot 16:00 uur. Data:

4 en 18 juni
23 juli
13 en 20 augustus
17 en 24 september
8 en 22 oktober

Themawandeling Schiedammers maken is een succes

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws