maandag, 29 mei 2017 00:58

Thomas Baart winnaar Nationale Jeugd Meerkampen

Schiedam - Op zaterdag 27 en zondag 28 mei werden in Panningen de finales gespeeld van de Nationale Jeugd Meerkampen, het traditioneel afsluitende nationale evenement bij de jeugd.

Voor deze 12-kamp was Thomas Baart door zijn resultaten in eerdere rondes als eerste geplaatst bij de jongens junioren. Op zaterdag moest Thomas twee nederlagen incasseren, maar op zondag was hij ongenaakbaar: vijf opeenvolgende overwinningen zonder zelfs maar een game te verliezen.

Op zaterdag volgde na een 3-0 overwinning op Pim van Schaik een nederlaag in vijf games tegen Nolan Schultz. Vervolgens weer twee overwinningen, met 3-1 tegen Jens Wiersma en 3-2 tegen Douwe Peper. Tegen Elwin Huiden kwam Thomas terug van een 2-1 achterstand, maar in de vijfde game trok Elwin aan het langste eind. In de laatste wedstrijd op zaterdag had Edwin van Vliet met 3-0 weinig in te brengen.

Op zondag trof Thomas de op papier vijf sterkste spelers. Tegen achtereenvolgens Olaf Stolwijk, Arjan Huiden, Patrick Nieuwendijk en Ruan Greyling kwam Thomas eigenlijk nooit in de problemen. De voor de eindzege beslissende wedstrijd tegen Max Romeijn was met driemaal 11-9 het meest spannend.

Thomas Baart winnaar Nationale Jeugd Meerkampen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws