maandag, 05 september 2016 14:19

Thurlede behaalt keurmerk met 3 stippen

Schiedam -  De Schiedamse volkstuindersvereniging Thurlede had sinds 2012 het Nationaal Keurmerk Natuurlijk tuinieren met twee stippen.

Afgelopen zaterdag onthulde wethouder Van Aaken het nieuwe keurmerk met drie stippen !! Dit keurmerk kan verleend worden met 1 tot en met 4 stippen. In 2012 behaalde Thurlede het keurmerk met twee stippen. Voorzitter Wil Boonstra: ‘We hadden net genoeg punten voor die tweede stip. De afgelopen jaren hebben wij sterk ingezet op het bevorderen van het natuurlijk tuinieren. Er zijn verschillende cursussen gegeven (snoeien, stekken etc), er is gestart met informatie over natuurlijk tuinieren in onze nieuwsbrief en dit jaar is een andere manier van onderhoud van het collectieve groen gestart. Dat laatste in zeer goede samenwerking met Henk Benard van Irado.’

In juli 2016 werd het complex herkeurd door een keurmeester van AVVN / Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. De uitslag: drie stippen !! Wethouder Van Aaken onthulde het certificaat. Zij prees de vereniging voor alle inspanning die de duurzaamheid bevorderen. Daarna lichtte Ans Hobbelink namens het bestuur van AVVN de toekenning van de drie stippen toe. Zij zei dat een vereniging veel moet doen om van twee naar drie stippen te komen en dat Thurlede daar ruim in geslaagd is. Hierna overhandigde zij het keuringsrapport aan voorzitter Wil Boonstra.

Foto  vlnr wethouder P. van Aaken, voorzitter Wil Boonstra, AVVN bestuurslid Ans Hobbelink

Thurlede behaalt keurmerk met 3 stippen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws