vrijdag, 03 juni 2016 15:10

Tóch protestmars naar Beatrixpark voor omgekomen Michel Winters

mediatv

Schiedam - Vrijdagavond verzamelden zo'n 100 personen zich bij Station Schiedam om een protestmars te lopen vanwege de dood van Mitchel Winters.

De 21-jarige Capellenaar kwam maandagavond om door politiekogels in het Schiedamse Beatrixpark. Het lijkt erop dat hij zelf koos om op deze manier zijn leven te willen beëindigen. Dat niet iedereen hier vrede mee lijkt te hebben bleek aan de opkomst. Zij vinden dat Winters onterecht is doodgeschoten door de politie en eist een uitgebreid onderzoek hiernaar.

Cor Lamers, de burgervader van Schiedam, gaf de groep demonstranten toestemming om een route te lopen naar het Stadserf om aldaar hun ongenoegen te kunnen uitten. Alsnog werd besloten om een andere route te lopen, de groep begaf zich naar het Prinses Beatrixpark waar het incident plaatsvond maandagavond. Aldaar werden bloemen gelegd en werd men bedankt voor het meelopen. Onderweg werden leuzen geroepen door de aanwezige menigte. De tocht van vanavond werd georganiseerd via de Facebookpagina 'Strijd tegen racisme'.

De familie van Mitchel heeft aangifte gedaan tegen de betrokken politieman. Het Openbaar Ministerie en de Rijksrecherche onderzoeken het incident van maandagavond nog.

Tóch protestmars naar Beatrixpark voor omgekomen Michel Winters

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws