maandag, 23 mei 2016 08:22

Toch stille tocht voor Anita van Dijk

Schiedam/Rotterdam - Er komt toch een stille tocht voor Anita van Dijk. Eerder was er sprake van een herdenking maar nu komt het bericht dat de stille tocht 'voor 100% doorgaat'. 

Het is begrijpelijk dat in zo'n emotionele tijd niet alles meteen duidelijk is. De datum en starttijd waren wel al bekend: 19:00 uur op zaterdag 28 mei 2016. De start is op het Pinasplein in Rotterdam 

De organisatie doet een klemmend beroep op iedereen die meeloopt: "Beste mensen die mee lopen met de stille tocht. Als er familie leden mee zouden lopen met de stille tocht, zou u dan uit respect de familie leden tijdens de stille tocht met rust willen laten zodat ze in alle stilte mee kunnen lopen. Bedankt voor uw begrip."

Wouter Zuidema heeft het initiatief genomen om een stille tocht te gaan organiseren voor de vorige week neergestoken Anita van Dijk.
De tocht zal gaan door Rotterdam Oud-Mathenesse en Schiedam. Wouter zoekt nog mensen die kunnen helpen met het begeleiden van de stille tocht. Info via telefoon 06 - 5142 4563.

Anita werd op vrijdag 13 mei neergestoken toen ze de kranten voor haar zoon bezorgde. Ze is op 20 mei aan haar verwondingen bezweken. Anita is slechts 51 jaar geworden.

Een onbekende man stak Anita van Dijk op 13 mei 05.15 uur op de Pasteursingel aan de rand van de Rotterdamse wijk Oud-Mathenesse neer en liet haar zwaargewond achter. Met posters, bewonersbrieven en op de televisieprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht vroeg de politie aandacht voor dit ernstige misdrijf. De politie blijft alles op alles zetten om de dader te vinden en doet daarbij een klemmend beroep op iedereen die informatie heeft.

Toch stille tocht voor Anita van Dijk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws