zaterdag, 12 september 2015 00:35

Toen wij van Rotterdam vertrokken van Maas theater en dans

De varende voorstelling Toen wij van Rotterdam vertrokken van Maas theater en dans wordt wegens succes verlengd tot en met 26 september. De unieke locatietheatervoorstelling in regie van Floris van Delft neemt publiek op een schip mee door Delfshaven. Daar ontvouwen zich de levens van vijf personages uit de Rotterdamse haven, gespeeld door acteurs op de kades. Dit zorgde voor enthousiast publiek, lovende recensies en voorstellingen die in no time waren uitverkocht. "Buitengewone locatievoorstelling (...) razend knap", aldus Brechtje Zwaneveld van NRC. Loek Zonneveld schreef in Theaterkrant: "Toen wij van Rotterdam vertrokken is een zeer gelukkig makende theaterervaring."

Toen wij van Rotterdam vertrokken

Je stapt op een boot en -met Delfshaven als decor- ontmoet je al varend vijf mensen uit de Rotterdamse haven. Op de kades zie je hen op een beslissende dag in hun leven. Hoe verder je vaart hoe meer hun levens met elkaar verknoopt lijken te raken. Allemaal proberen ze er het beste van te maken. Ben je in staat om je leven te sturen? Of heb je het niet zelf in de hand? De voorstelling gaat over de maakbaarheid van de toekomst en de kracht van het lot. In de haven ligt de toekomst aan je voeten en jij kan ervan maken wat je wilt. Of toch niet? Toen wij van Rotterdam vertrokken is gebaseerd op interviews met mensen uit de Rotterdamse haven.

MAKERS
Regie & tekst: Floris van Delft | Regie-assistent: Chyramain van Kempen | Spel: Anne Prakke, Carmen Pereira Stolle (stage), Dionisio Matias, Ghislaine van IJperen (stage), Gwendolyn Gomes (stage), Jaike Belfor, Laurien van Rijswijk (stage), Mea-ly Verhoef (stage), Simon Heijmans, Tijn Panis (stage) | Research & dramaturgie: Wieke ten Cate | Kostuums: Sara Hakkenberg | Partners: Wereldhavendagen, MBO Theaterschool van Hofplein Rotterdam, stichting De Verlichting

Deze bijzondere voorstelling is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van: Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Janivo Stichting, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Gravin van Bylandt Stichting en Rotterdam Festivals.

INFO & TICKETS
Toen wij van Rotterdam vertrokken begint en eindigt in het Maaspodium aan de St. Jobsweg en duurt in totaal twee uur. Voor of na de voorstelling geniet je voor €10 van een Maasmenu. Tickets: Volwassenen €16 / Jongeren €10 / Rotterdampas €12 Meer informatie: MAAStd.nl/twvrv

Toen wij van Rotterdam vertrokken van Maas theater en dans

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws