woensdag, 02 september 2015 08:26

Toilet in het Klauterwoud

Alle ingrediënten voor een heerlijk dagje buiten spelen zijn aanwezig: avontuurlijke hindernissen, een toren, speeltoestellen, water, picknickbankjes. Nou ja... alles? Eén ding ontbrak tot nu toe: een toilet. Door de gezamenlijke inzet van de Federatie Broekpolder, Adventure Vlaardingen en de gemeente, krijgt het Klauterwoud nu ook deze voorziening.

Het Klauterwoud is nu 3 jaar open en trekt een groot aantal bezoekers. Daarmee is de behoefte aan een sanitaire voorziening ook gegroeid. Om deze voorziening mogelijk te maken hebben de partijen de handen ineengeslagen. Survivalvereniging Adventure Vlaardingen is gehuisvest naast het Klauterwoud en zal de voorziening gaan beheren: de schoonmaak, toezicht en het dagelijks openen en sluiten van de toiletten. In ruil daarvoor kunnen zij de voorziening ook voor hun eigen deelnemers gebruiken.

Het toiletgebouwtje krijgt naast een standaard toilet ook een gehandicaptentoilet. Bovendien komt er een wateraansluiting waar bezoekers gebruik van kunnen maken om handen te wassen of water te drinken. In het vorstseizoen zullen de toiletten afgesloten worden om te voorkomen dat waterleidingen springen. Vooruitlopend op de komst van het gebouwtje, plaatst de gemeente enkele Dixi's.

Voor de helft van de kosten van het toiletgebouw ontvangt de gemeente een bijdrage die beschikbaar is gesteld door de Stadsregio Rotterdam. De planning is dat de toiletten al in september geplaatst worden.

Foto: Federatie Broekpolder

Toilet in het Klauterwoud

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws