dinsdag, 11 juli 2017 15:44

Topklasse cricket T20 finaledag zaterdag 15 juli in Schiedam wordt live uitgezonden

Schiedam - Na het succes van het via internet live uitzenden van de cricket-interlands tegen Zimbabwe vorige maand, heeft de KNCB samen met de Stichting Schiedam CricketStad besloten om de Twenty20 Finaledag aanstaande zaterdag 15 juli live uit te zenden. Gastheer voor de Finaledag van de Topklasse Twenty20 is Excelsior’20. Aanstaande zaterdag worden de halve finales en de finale op het veld van Excelsior’20 in Schiedam gehouden.

Op de Finaledag, die gratis toegankelijk is voor het publiek,worden achtereenvolgens twee halve finales en de finale gespeeld. De verliezende teams in de halve finale krijgen van de KNCB een geldprijs van 500 euro. De verliezend finalist krijgt een geldprijs van 1000 euro en de winnaar van de finale 2000 euro. De gehele dag – beide halve finales en de finale – wordt live uitgezonden (zogenoemde ‘live-streaming’). Net als bij de wedstrijden tegen Zimbabwe worden de wedstrijden met drie camera’s opgenomen. De uitgezonden beelden worden in het Engels van deskundig commentaar voorzien, door Pieter Seelaar en Jacob-Jan Esmeijer. Tijdens pauzes zullen onder meer beelden van Schiedam worden vertoond, in samenwerking met de Stichting Promotie Schiedam. De live-streaming is te volgen op het KNCB YouTube kanaal via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=dzyFV2Ef--8

Het voordeel van het uitzenden via internet is, dat de uitzendingen ook later kunnen worden teruggekeken, zoals bijvoorbeeld bovengenoemde wedstrijden tegen Zimbabwe. Zie het YouTube-kanaal van de KNCB, dat via de volgende link te bereiken is: https://www.youtube.com/user/CricketNederland

Halve finalisten
Afgelopen zaterdag werden de achtste en de kwart finales gehouden. Daaruit kwamen de volgende halve finalisten:
Punjab CCR (Rotterdam)
Dosti United (Amsterdam)
ACC (Amstelveen)
HBS (Den Haag)

Programma
Om 10.00 uur halve finale: ACC – Punjab CCR
Om 13.30 uur halve finale: HBS – Dosti United
Om 17.00 uur: finale
Circa 20.00 uur: prijsuitreiking

Adres Excelsior’20
Het adres van het complex van Excelsior’20 is:
Parkweg 416
3121 KK Schiedam

NK Tip & Run u11
Tijdens de Finaledag wordt ook het ‘NK Tip & Run U11’ gehouden (Nederlands Kampioenschap Tip & Run cricket voor spelers onder 11 jaar). Hieraan nemen negen jeugdteams deel: ACC (2 teams), Bloemendaal, HBS, Hermes-DVS, Salland, Quick, VCC, VRA.

Wie gooit snelste bal?
Een andere extra activiteit, getiteld ‘Speed gun in the nets’, betreft de snelheidsmeter in de cricketkooien waarmee gemeten kan worden hoe snel iemand bowlt. Wie gooit zaterdag de snelste bal?

Live-streaming tegen Zimbabwe
De wedstrijden tegen Zimbabwe hebben goede kijkcijfers opgeleverd waarbij, naar verhouding, ook erg veel Nederlanders hebben gekeken. Tegenvallend waren de hoeveelheid kijkers uit Zimbabwe.
Nederland – Zimbabwe 22 juni
https://www.youtube.com/watch?v=-kR5M0uXlcY
Aantal views: 47.530 (YouTube), 31.600 (Facebook).
Top 3 landen van kijkers: India 54%, Nederland 18%, Verenigd Koninkrijk 6,2%.
Nederland – Zimbabwe 24 juni
https://www.youtube.com/watch?v=Qi_dgrIMRq8
Aantal views: 29.026 (YouTube) (deze wedstrijd is alleen via YouTube uitgezonden).
Top 3 landen van kijkers: India 45%, Nederland 19%, Verenigd Koninkrijk 5,7%

Topklasse cricket T20 finaledag zaterdag 15 juli in Schiedam wordt live uitgezonden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws