donderdag, 09 juni 2016 14:13

Topprestatie van Spieringshoek op landelijk schoolhockeytoernooi

nieuwe stadsblad

Schiedam - Het bovenbouwteam van scholengemeenschap Spieringshoek is afgelopen dinsdag tweede geworden van het Shell schoolhockeytoernooi.

Het schoolteam deed mee aan dit landelijke toernooi omdat het op 15 april winnaar was van het regionale toernooi waarbij Spieringshoek geen enkel tegendoelpunt kreeg, dankzij keepster Vera Wolvers.

De meisjes van Spieringshoek speelden de poulewedstrijden op de velden van Hurley tegen scholen uit Eindhoven, Enschede en Haarlem.

Vanwege het doelsaldo en het aantal gemaakte goals werd Spieringshoek tweede in de poule en moesten de Schiedamse meisjes het in de kruisfinale opnemen tegen de nummer één uit een andere poule. Dit team van het Maartenscollege uit Haren (Groningen) werd verslagen met een spannende serie shoot-outs, waarbij keepster Vera ook nu weer een belangrijke rol vervulde.

Vanwege de overtreding van de keepster van het Harense Maartenscollege op Lisa Waringa tijdens de shoot-out, kon aanvoerster Lonneke Nees door middel van een strafbal scoren en was de plaatsing voor de halve finale een feit.

In de halve finale tegen het Willem de Zwijger college uit Bussum stond Spieringshoek al 2-0 voor toen Roxy van Dorp helaas van het veld moest met een hersenschudding. Toch werd daarna het speltempo weer opgepakt en won Spieringshoek ook deze wedstrijd.

De finale werd op het hoofdveld van Pinoké gespeeld tegen het Keizer Karel college uit Amstelveen. De eerste helft stond Spieringshoek met 2-0 achter en raakte Carly van de Hulst geblesseerd. In de tweede helft bleven de Spieringshoekers er vol voor gaan, maar kwamen de meisjes niet tot scoren. De finale werd met 2-0 verloren.

Topprestatie van Spieringshoek op landelijk schoolhockeytoernooi

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws