zondag, 23 juli 2017 11:51

Trappen Sportpark Willem-Alexander missen leuning

Schiedam - De dienstbare en sociale wijkagent Groenoord Fred Bravenboer heeft op zondagochtend twee wandelaars op het Sportpark Willem-Alexander naar beneden geholpen. De trappen hebben geen leuning en de 85-jarigen durfden de trappen niet af.

Agent Fred plaatste de foto van de trap op Twitter. Wijktoezichthouder Herman Kriek heeft de melding doorgegeven aan de projectleider bij de gemeente. 'Al komt maar aan één kant een leuning, dat zou al mooi zijn' reageerde de wijkagent. Martin Verhaal (beheerder openbare verlichting bij de gemeente Schiedam) reageerde ook op de Tweet: 'zo te zien is daar ook niet nagedacht over mensen in een rolstoel'.

Onlangs werd bekend gemaakt dat het project Schiedam in Beweging, waar het het sportpark Willem-Alexander deel ban uitmaakt, een Europese award krijgt: het project wordt in Europa als voorbeeld gesteld voor andere steden, omdat er sprake is van innovatief ruimtegebruik en duurzame stedelijke ontwikkeling. De award, het Good Practice City label, wordt in oktober in Tallinn, Estland, uitgereikt aan Schiedam.

Pim Koning, voorzitter van de op het Sportpark gevestigde VV Kethel-Spaland schrijft een reactie op Facebook: 'Ben blij dat het nu ook door anderen wordt opgemerkt en aangekaart. Is door de verenigingen al vanaf de opening op de lijst gezet met tekortkomingen maar voorlopig zonder resultaat. Er moet eerst wat gebeuren!!'

Foto: Twitter/Fred Bravenboer

Trappen Sportpark Willem-Alexander missen leuning

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws