dinsdag, 10 februari 2015 16:42

Trots op het rood-groene shirt

SVV heeft met het aanstellen van Harry van Kapel de clubman in huis gehaald waar men naar op zoek was. De 54-jarige oefenmeester wacht de Nobele taak om de Schiedammers en dan met name de zondag tak uit het sportieve slob te trekken. " Een geweldige uitdaging maar met gevoel voor realisme en een gezonde dosis ambitie kom je al een heel eind," kijkt de ex- prof vooruit op zijn missie.

 

Door: Mischa Keemink

De geboren schiedammer speelde ruim 10 seizoenen in het vlaggenschip van de Hargaclub, daarnaast was hij na zijn actieve periode ook actief voor fusiepartners SFC, SMC en later SVVSMC. Van Kapel zag de uitnodiging door voorzitter Hans van Dijk om te komen praten als een compliment, " Als voetballer maar ook als mens heb ik geweldige herinneringen aan SVV, ik heb hier bijna heel mijn voetballeven rondgelopen en veel mooie dingen meegemaakt, " blikt hij terug op zijn tijd als betaald voetballer. Het feit dat het de afgelopen jaren sportief gezien niet goed ging met de club deed de huidige trainer van DVO'32 dan ook pijn en diende als motivatie om in het avontuur te stappen," Je merkt dat SVV in de regio en ver daar buiten nog steeds een begrip is. Veel mensen hebben nog steeds een zwak voor de club maar dat vuurtje moet weer ontbranden. Je kunt aan de zijlijn blijven staan maar je kan ook de handen uit de mouwen steken," beargumenteerd hij zijn keuze .Van Kapel, die officieel het predicaat technische manager zal krijgen staat niet alleen in zijn missie. Marcel van der Ven die overkomt van Victoria'04 (ook oud SVV 'er ) en Oswin Ipcedencia, de huidige trainer van de zaterdagtak strijden met hem mee. Over de structuur: "in principe ben ik aangesteld als technische man die zowel de zaterdagtak en de zondagtak moet bewaken. In de praktijk zal het zo zijn dat Oswin trainer is van de zaterdag tak en dat Marcel eindverantwoordelijk is voor de zondag tak. We zullen zoveel mogelijk samenwerken met als doel de club in zijn totaliteit naar een hoger plan te tillen, " legt hij de plannen uit.

Gezien de stand op de ranglijst is het echter een understatement dat de prioriteit op dit moment ligt bij de kwakkelende zondag afdeling . Van Kapel is geenszins van plan om dit proces van herstel vanuit een ivoren toren te aanschouwen:, " Ik zal samen met Marcel de kar gaan trekken bij de zondag afdeling en zal tijdens trainingen en op wedstrijddagen nadrukkelijk aanwezig zijn om samen tot een zo goed mogelijk resultaat te komen, " kijkt hij vooruit.

Het ligt voor de hand dat de ploeg die op dit moment met 2 punten onderaan staat in de derde klasse D wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken, van Kapel hierover," We gaan eerst kijken wat we in huis hebben en van daaruit gaan we gericht op zoek naar versterkingen." Hierin benadrukt de oefenmeester dat de tijd dat er betaald werd echt voorbij is: "We hebben als club genoeg te bieden, alles is tot in de puntjes geregeld en er zijn prima trainingsfaciliteiten. We zijn niet op zoek naar gelukzoekers. Het Belangrijkste is dat SVV geen doorloopvereniging meer wordt waar jongens na een seizoen weer vertrekken. We willen enkel voetballers die geloven in onze aanpak, een herkenbaar elftal met regionale jongens die met trots dat geweldige rood groene shirt willen dragen. Dit moet de basis zijn om met z'n allen de club weer vooruit te helpen, " besluit de oefenmeester resoluut.

Op de foto: Oswin Ipcedensia, Harry van Kapel en Marcel van der Ven

www.waterwegsport.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws