maandag, 15 februari 2016 08:18

Tuinen Botenbuurt Schiedam verzakken

De afgelopen week is er in de Botenbuurt commotie geweest over wegzakkende tuinen. Dit heeft bij een aantal bewoners gezorgd voor onrust. Wat er gebeurt is dat er op bepaalde plekken langs de gevels van woningen en schuren verzakkingen ontstaan. De mate van verzakking varieert van wat wankelende of verzakte stenen tot grote gaten die in de bestrating vallen. De gaten zijn lokaal en worden veroorzaakt door wegspoelende grond onder woningen.

Het verzakken heeft te maken met (gebrek aan) opvulling onder met name de funderingsbalk en holle ruimtes langs de gevel die door regen vollopen en zand/grond meenemen. Als dat gebeurt, dan vallen er gaten langs de gevels. Als deze gaten zijn gevuld zal het probleem verdwijnen. Als de kruipruimte onder de woning (nog) niet is opgevuld zal het uitspoelen regelmatig blijven terugkomen en zullen in de toekomst bij een hevige regenbui weer gaten vallen. Waar de kruipruimtes aangevuld zijn zal dit bijna niet meer terugkomen totdat ook die aanvulling weer tot onder de funderingsbalk is verzakt.

Oplossing

Opvullen van de kruipruimte en aan de buitenzijde langs de gevel goed laten verdichten zou de oplossing moeten zijn. Bij de woningen van Woonplus wordt dit gedaan. Voor particuliere woningeigenaren geldt het advies om contact op te nemen met de aannemer die hun tuin heeft opgehoogd en het met hem te bespreken. Om de bewoners te helpen zijn er prijsafspraken gemaakt met een van onze aannemers. De aannemer Schotgroep kan deze werkzaamheden uitvoeren voor € 300 all-in (opbreken bestrating, aanvullen gaten, verdichten, opnieuw aanbrengen bestrating). Contactpersoon daarvoor is Ferry Oosterman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tuinen Botenbuurt Schiedam verzakken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws