maandag, 21 september 2015 11:02

Turkse voorstelling in Wennekerpand

Vrijdag 25 september 2015, om 20.15 uur, vindt in het Wennekerpand een Turkse voorstelling plaats; Gastorie: O’nun Hikayesi (ons verhaal). Een verhaal over een gastarbeider; een verhaal van migratie, relaties, kinderen en heimwee. Deze voorstelling wordt Turks gesproken. Toegang € 17,50. Reserveren via www.theateraandeschie.nl.

Gastorie is het verhaal van Hasan, een gastarbeider. Hasan komt, na een verwijzing van zijn huisarts, terecht bij een psychiater. Tijdens deze ontmoeting komen bijzondere verhalen en waarheden boven water. Het verhaal van migratie, relaties, kinderen en heimwee.

Vedat Gultekin heeft het stuk geschreven en speelt ook mee. Vedat is in 1982 begonnen met theater. Sindsdien heeft hij in meerdere voorstellingen gespeeld en komen meer dan 60 theatervoorstellingen van zijn pen, waarin hij ook zelf grotendeels mee speelt. Als Hasan weet hij precies de juiste snaar te raken bij de eerste generatie gastarbeiders. Ahmet Sari is in 1993 gestart met spelen bij Toneelgroep Utrecht. Hierna heeft hij gespeeld bij verschillende theaterproducties. Als Herman geeft hij de voorstelling een komische lading. Dit is een groot kunst gezien de moeilijke en dramatische verhalen van de gastarbeiders.

Senay Akdemir staat sinds 1994 op het toneel. Vaak alleen of met een opblaaspop. Senay is vooral een goede muzikant en met haar gevoel voor ritme geeft ze in deze voorstelling de juiste toon mee.

Openingstijden bespreekbureau

Toegang tot deze voorstelling is € 17,50. Kaarten reserveren voor deze voorstelling kan via het bespreekbureau, geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch is de kassa bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur op telefoonnummer (010) 2 467 467 en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Online reserveren kan 24 uur per dag via www.theateraandeschie.nl.

Turkse voorstelling in Wennekerpand

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws