zondag, 17 januari 2016 22:11

Tussen Parel en Pulp boektaxatie bij Schiedams Boekhuis

Op 23 januari 2016 organiseert het Schiedams Boekhuis van 12.00 tot 16.00 uur een nieuwjaarsreceptie in combinatie met een taxatie van oude boeken door beroepstaxateur Arie Molendijk: ‘tussen Parel & Pulp’.

‘Tussen Parel & Pulp’ is het eerste evenement, waarvan hopelijk nog vele zullen volgen, dat het Schiedams Boekhuis organiseert. Het is een mooie gelegenheid om de winkel te bekijken, die steeds meer de vorm aan gaat nemen van een ‘volwassen’ boekhandel met een permanent karakter, en tegelijkertijd eens het taxeren van oude boeken van nabij mee te maken.

Bezit je een boek waarvan je denkt dat die heel wat waard is of wil je graag weten óf het wat waard is? Neem dat boek dan mee en laat het taxeren!

De toegang is uiteraard gratis maar voor het taxeren rekent de heer Molendijk 5 Euro, ongeacht het aantal boeken.

Over Arie Molendijk:

Na zijn jubileum van 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels etc. op zijn verjaardag 19 december jl. in de stadsbibliotheek van Rotterdam gaat de bekende Nederlandse boekentaxateur Arie Molendijk uit Rotterdam gewoon door met taxeren. Op naar de 2000. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Tussen Parel en Pulp boektaxatie bij Schiedams Boekhuis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws