woensdag, 10 juni 2015 12:28

Twee generaties komen samen op werelddag Life College

Na een succesvolle ontmoeting tussen het basketbal team van het Lentiz Life College en cliënten van dagbehandeling Marconihove begin april, besloten de sportieve jongeren een activiteit te organiseren voor de ouderen. Tijdens de gesprekken ervaarden de basketballers dat de oudere generatie best eenzaam is en niet allemaal een heel goed beeld hebben van de verschillende culturen die Schiedam rijk is. Daarom organiseren zij op vrijdag 12 juni een werelddag om deze mensen kennis te laten maken met de verschillende nationaliteiten uit hun omgeving.

Uitvoerende organisatie, stichting YETS Foundation is initiatiefnemer van het het gehele basketbal programma. Zij wilden met dit project het Amerikaanse sportmodel, en dan met name de koppeling tussen sport en school, naar Nederland halen. Grootste verschil is alleen dat je in de Verenigde Staten een groot talent moet zijn om in aanmerking te komen voor het team. Voor het basketbalteam van het Life College is de enige voorwaarde dat je gemotiveerd bent. "Veel van onze deelnemers groeien op in een omgeving met veel negatieve invloeden of zonder sterke fundering. Door mee te doen aan een sportprogramma als deze en een coach te hebben als mentor en rolmodel, kunnen zij zichzelf helpen hun volle potentie te bereiken. Het feit dat de leerlingen zelf met het initatief kwamen om een werelddag te organiseren is ontzettend knap en maakt ons zeer trots, aldus Peter Ottens, coach en tevens oprichter van de YETS Foundation.

De werelddag zal om 14:00 uur beginnen in het Life Lab van het Lentiz Life College. De dag wordt geopened met een djembé optreden van Djembé Défi. Daarna zullen de bezoekers worden begeleid langs verschillende lokalen waar de basketballers hun cultuur zullen presenteren in de vorm van muziek, dans, hapjes, klederdracht en geschiedenis. De dag wordt om 15:45 afgesloten met een spetterende buikdansshow van Kaouther. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Fonds Schiedam Vlaardingen, waar de spelers zelf een aanvraag hebben ingediend.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws