Twee keer Hamlet in Schiedam
vrijdag, 20 mei 2016 11:07

Twee keer Hamlet in Schiedam

Schiedam - De verwarring is groot bij een hoop Schiedammers. Twee theatergezelschappen die bijna tegelijk Hamlet gaan spelen in dezelfde stad. Dat kan alleen in Schiedam... 

Je hebt 'Hamlet is een Schiedammer' van de nieuwe theatergroep de Stokerij en 'Hamlet Borrelt' van de Knappertjes onder leiding van Bernard Boode.

Hamlet Borrelt

Hamlet Borrelt wordt opgevoerd door een groep enthousiaste Schiedammers die al vele jaren bijna zonder subsidie succesvol theater maken in met name het Julianapark.

Het bruist in Schiedam, Cultuur Borrelt nu al tien jaar in het Julianapark. Om dat te vieren borrelt er nu een Hamlet voorstelling op in het park.
Het klassieke Shakespeare verhaal zit gemetseld in een duizelingwekkende tekst. Een heldere verstaanbare taal vol spektakel. Vrouwen met schatkistjes, mannen met zwaarden, Koningen in kisten. Gif! Geest! Wraak!

De dood van Hamlet onze waarde broer, ligt weliswaar nog vers in het geheugen en ‘t zou ons passen rouw in ‘t hart te dragen en van ons rijk één wenend oog te maken: Toch dwong gezond verstand van de natuur af dat wij hem met een wijze smart gedenken, onszelf daarbij niet uit het oog verliezend. Wij namen daarom onze vroegere zuster, thans onze koningin, de erfmonarche van dit in oorlogsstaat verkerend rijk, om zo te zeggen met vergalde vreugde, met één geloken en één hoopvol oog, met kerkhofsfeestgejuich en bruiloftstreurzang, blijdschap en smart gelijkelijk afwegend, tot vrouw.

Hamlet wordt opgevoerd op 24 - 28 mei 2016 om 20:15 uur en 28 en 29 mei 2016 om 14:30 uur in het Juliapark Schiedam. bestel kaarten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hamlet is een Schiedammer

Hamlet is een Schiedammer wordt opgevoerd door de Stokerij. De Stoker is een spiksplinternieuw theatergezelschap, opgericht door Koen Wouterse, Yorick Zwart en Anne Rats. Vanuit hun thuisstad Schiedam en theaterhuis Wennekerpand/Theater aan de Schie kken ze met liefdevolle blik naar de stad, de regio en de rest van de wereld. Ze maken theater dat middenin het leven staat: met en tussen het publiek, zichtbaar in en betrokken bij de samenleving.

Grote namen en lokale sterren

Toneelgezelschap De Stoker speelt in juni zestien maal een fonkelnieuwe bewerking van Hamlet, waarin scenarioschrijver Yorick Zwart grote en kleine crises uit onze eeuw èn die van Shakespeare vindingrijkk met elkaar heeft verweven. Een eigentds koningsdrama dat samenvalt met de actualiteit, waarin bekende namen als John Buisman, Debby Petter en Kenneth Herdigein laten zien dat de klassieker Hamlet verre van gedateerd is. Het wordt een theaterspektakel waarin de bezoeker zichzelf herkent in de actuele onderwerpen, het hedendaagse taalgebruik, de veelzijdige cast en de bijdrage van alle lokale kunstenaars en ondernemers uit Schiedam.

ACTIE Hamlet is een Schiedammer: kaartje voor maar € 5,-

De Stoker is vereerd zich stadsgezelschap van Schiedam te mogen noemen en wil de Schiedammers daarom een cadeau geven. Kaarten voor het stadsspektakel Hamlet kosten € 35,-,
maar inwoners van Schiedam krijgen € 30,- korting en betalen maar € 5,-! Ga voor kaartverkoop en actievoorwaarden naar www.destokerschiedam.nl/tickets .

Twee keer Hamlet in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws