maandag, 16 januari 2017 11:20

Twee keer Schiedams brons bij het Dutch Open Judo

nieuwe stadsblad Schiedam - Judoka's Tim Banen en Süheyl Uyar van Sportinstituut Schiedam hebben een bronzen plak gewonnen tijdens het sterk bezette Dutch Open Espoir teornooi te Eindhoven.

Tim Banen (heren -21 jaar, tot 60kg) won zijn eerste partij tegen de Fransman Verone. Daardoor moest hij het in de tweede ronde opnemen tegen de sterke Belg Aymeric Conet. Tim kwam vroeg in de partij achter met een yuko maar wist de partij tactisch te winnen met hansoku make (4 straffen voor Conet).
In de derde ronde trof Tim de talentvolle Ryan Lo-a-Njoe, die hij al snel in de partij liet aftikken met een verwurging.
In de kwartfinale wist Banen makkelijk te winnen van zijn Deense tegenstander Agertoft.
Job Hansen wist Tim twee keer te verassen in de halve finale en zo verloor hij deze wedstrijd met twee wazari's.
Tim herpakte zich knap voor de strijd om het brons. In een fysiek zwaar pakkingsgevecht met de Fransman Ryan Ngassa bleek Tim de fitste judoka en wist zijn tegenstander met een yuko te verslaan.

Süheyl Uyar (heren -21, tot 66kg) won zijn eerste partij van de Zwitser Max Weiss met Ippon. Vervolgens won Süheyl van Yohann Engonga (FRA) en moest hij het in de kwartfinale opnemen tegen de taaie Duitser Gabler. Süheyl kwam deze wedstrijd nauwelijks in gevaar, won zijn partij en mocht zich op gaan maken voor de halve finale.
In deze halve finale trof hij de latere kampioen Hosni Heddad uit Frankrijk. Heddad overklaste Süheyl en wist snel ippon te scoren.
In de strijd om het Brons trof hij wederom een Fransman, Fabien Le Touze, nationaal kampioen bij de cadetten.
Beide judoka's creëerden kansen en waren zeer aan elkaar gewaagd. Na de reguliere tijd was de stand gelijk en maakte Süheyl zich op voor de goldenscore (verlenging). Wederom ging het gelijk op maar na 4 minuten verlengen wist Süheyl het tempo in de partij te verhogen en met een score de verlenging te beslissen.

Op 11 februari staan beide Sportinstituut Schiedam judoka's op het NK -21 jaar en doen dan wederom een gooi naar de medailles.
Twee keer Schiedams brons bij het Dutch Open Judo

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws