woensdag, 25 januari 2017 18:46

Tweede EO programma strijkt neer in Schiedam

Schiedam - We hebben ze vandaag zien lopen: de collega's uit Hilversum waren een dagje aan het werk in Schiedam. Het EO Tv-programma Geloof en een Hoop Liefde maakte opnames in onze stad.

Het is al het tweede EO programma dat Schiedam aandoet want op 14 februari wordt ook Nederland Zingt in Schiedam opgenomen. Dat laatste programma komt uit de Grote of Sint Janskerk. Het productieteam van 'Geloof en een Hoop Liefde' wilde juist niet in de prachtige kerk filmen. Dit tot groot ongenoegen van hulpkoster Gerard van den Bosch. Op Facebook schrijft hij 'Ondanks dat we een rondleiding hebben gegeven aan één van de redactrices van dit TV-programma, vonden ze de Grote- of Sint Janskerk Schiedam 'niet interessant genoeg; dan zappen de kijkers weg'...:-( Ik zap nu voortaan weg als het programma op tv is'  aldus een teleurgestelde Gerard.

Het Jenevermuseum mocht wel op een bezoek van de crew rekenen en ook het weerhuisje van barometerkoning Andreas Rose werd vastgelegd.

Geloof en een Hoop Liefde wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst, Henk van Steeg en Kefah Allush. Het programma strijkt elke week neer in een andere plaats in Nederland. Van Leeuwen, Bouwman, Van der Wijst, Van Steeg en Allush zoeken hier naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Geloof en een Hoop Liefde is iedere werkdag om 17.50 uur te zien op NPO 2.

Tweede EO programma strijkt neer in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws