donderdag, 29 januari 2015 16:11

Tweede ronde SamenZonneEnergie Succesvol

Ruim 70 Schiedamse huishoudens laten in 2015 zonnepanelen op hun dak plaatsen via de collectieve inkoop van SamenZonneEnergie, georganiseerd door iChoosr. In totaal hebben ruim 1.500 Zuid-Hollandse huishoudens het aanbod van de voordeligste leverancier geaccepteerd.

Zonnepanelenleveranciers Gutami en MetDeZon kwamen tijdens de veiling als winnaars uit de bus. De leveranciers installeren het komende half jaar alle zonnepanelensystemen bij deelnemers die hun aanbod accepteerden. In totaal leggen ze bijna 20.000 zonnepanelen op de Zuid-Hollandse daken.

733 extra panelen in Schiedam
In gemeente Schiedam hebben 74 huishoudens besloten om een zonnepanelensysteem aan te schaffen via SamenZonneEnergie. Naar verwachting zullen bij deze deelnemers aan de groepsaankoop 733 zonnepanelen worden geïnstalleerd.

"Het is fantastisch dat er in deze tweede ronde opnieuw zo'n groot aantal Schiedamse huishoudens hun daken laat vergroenen. Steeds meer mensen gaan over op gebruik van zonne-energie. Dat verlaagt niet alleen de eigen energiekosten, maar maakt de stad ook steeds milieuvriendelijker. Een taak die wij met elkaar hebben te realiseren. De 74 kopers hebben met bijna 1.450 andere kopers in de regio dankzij SamenZonneEnergie bovendien een eerlijke prijs betaald voor een servicegerichte dienst en product van hoge kwaliteit" aldus wethouder Patricia van Aaken (o.a. Duurzaamheid).

Rendement van zonnepanelen
De 1.500 nieuwe zonnepanelenbezitters zullen met hun systeem zelf energie opwekken. Samen zorgen de deelnemers daarmee voor een aanzienlijke reductie van CO2 uitstoot. Naast de positieve effecten op het milieu, zijn zonnepanelen ook een goede investering voor de portemonnee. Doordat huishoudens voor een groot deel gaan voorzien in hun eigen energieverbruik, wordt de energierekening aanzienlijk lager. Een zonnepanelensysteem verdient zich in de meeste gevallen tussen zes en acht jaar terug.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws