vrijdag, 03 februari 2017 08:24

Tweeling verkrachtte vrouw op hun 15-de verjaardag

Schiedam - Was de verontwaardiging al groot toen bleek dat het wel erg jong verdachten waren die op woensdag 23 november 2016 een vrouw op de Bokelweg in Schiedam hadden verkracht, twee van de drie verdachten blijken nu zelf één dag eerder nog maar 14 jaar te zijn geweest.

De tweelingbroers zouden op hun 15-de verjaardag samen met een 16-jarige vriend de vrouw minutenlang hebben verkracht in haar eigen auto. Het AD heeft gesproken met de vader van de tweeling. Hij kan het niet geloven. "Ik wil graag van mijn jongens horen wat precies is gebeurd. Drie jonge jongens die volgens de politie in acht minuten tijd om de beurt een vrouw in auto verkrachten, hoe kan dat? Dat vraag ik me af. Ik kan het me van mijn jongens ook niet voorstellen.''

De drie verdachten zitten bij elkaar op een vmbo-school in Rotterdam-West en wonen in de multiculturele wijk Oud-Mathenesse, op een steenworp afstand van de plaats van het misdrijf, schrijft het AD.

De moeder van de tweeling is bang dat haar zoons door hun vriend in de ellende zijn meegesleept. ,,Verkeerde invloeden. Een moeilijk hanteerbare jongen, die wij niet bij ons binnen wilden hebben. Waarom? Omdat zijn moeder me heeft verteld dat hij liegt en bedriegt, brutaal is, niet luistert en zij hem niet de baas kan.'' schrijft de krant.

Woensdag 23 november rond 18.30 uur gaan de tweeling samen met hun vriend de deur uit om naar hun zeggen een vriend op te halen bij de sportschool.

Om 19.02 verlaat het slachtoffer treinstation Schiedam-Centrum. Het is al donker als ze vanaf de achterzijde het station verlaat en lopend naar haar auto gaat. Die heeft ze vlakbij geparkeerd aan de Bokelweg in Schiedam. Om daar te komen moet ze onder het viaduct met de A20 door. De vrouw loopt daarna rechts de Bokelweg in. Ze heeft haar auto in één van de parkeervakken tegenover het bedrijf Strukton gezet. Na het viaduct wordt zij al op een afstandje gevolg door drie jongemannen met twee fietsen.

Het is 19.10 uur wanneer de vrouw bij haar witte Volkswagen Up aankomt. Ze gaat erin zitten. Vlak erna komen de jongemannen op de fietsen aan bij de auto waar de vrouw zich klaarmaakt om weg te gaan. Eén van de jongemannen rent opeens naar de auto en springt er in. Ook aan de andere kant komt een jongeman naar de auto, en iets later volgt een derde jongeman met een fiets.

In de minuten die volgen wordt de vrouw in haar eigen auto ernstig seksueel misbruikt door de drie mannen. De jongens verlaten in die tijd om en om af en toe de auto. De nachtmerrie duurt 8 minuten, al die tijd wordt de vrouw om beurten misbruikt. Pas daarna zien we de daders wegrennen en –fietsen.

Het AD: 'De tweeling', zegt de moeder zich te herinneren, 'was de avond van het schokkende misdrijf iets na half acht weer thuis'. Twee maanden lang zwegen ze thuis over de gebeurtenis die het leven van het slachtoffer finaal overhoop haalde.

Tweeling verkrachtte vrouw op hun 15-de verjaardag

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws