Uitreiking van het eerste exemplaar van het boekje Zonnekind
donderdag, 18 juni 2015 08:46

Uitreiking van het eerste exemplaar van het boekje Zonnekind

Ouders van een pasgeboren kindje geef je een knuffeldier of kleertjes. Maar wat geef je hen wanneer de baby tijdens de zwangerschap of de bevalling is overleden?
Een kindje verliezen is een van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Wanneer dat gebeurt tijdens de zwangerschap of bevalling dan wel vlak daarna, verandert een toekomst vol mooie plannen in één klap in een donker, duister niemandsland. Het boekje Zonnekind biedt ouders die dit overkomt steun in een moeilijke tijd. De tekst geeft herkenning, de illustraties verbeelden het gevoel. Het boekje probeert een lotgenoot in het rouwproces te zijn , en dat maakt het tot een passende en meelevende gift voor iedereen die dit mee moet maken. Zonnekind is een non-profit project. Het idee ervoor is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring. Het boekje, dat zowel in een jongens- als meisjesversie is uitgebracht, is gerealiseerd op basis van donaties. Het boekje kan tegen de kostprijs van € 3,50 besteld worden.

Anita Witzier, voorzitter Monuta Charity Fund, zal het boekje Zonnekind overhandigen aan een verpleegkundige van Geboortecentrum IJsselland in Capelle aan den IJssel op vrijdag 19 juni 2015.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws