maandag, 15 februari 2016 13:02

V&D in Vlaardingen vandaag en morgen dicht, La Place overgenomen

Alle winkels van V&D, dus ook de vestiging in Vlaardingen, zijn vanaf vandaag dicht. Personeel wordt ingezet om een inventarisatie van de voorraden te maken. Intussen wordt met de verhuurders van de panden onderhandeld over een doorstart of overname. Zo meldt RTL Z. De sluiting zou nog zeker meerdere weken kunnen gaan duren.

La Place wel overgenomen

Op de website van LaPlace Vlaardingen staat: "We zijn verheugd u te kunnen informeren dat La Place per 15 februari 2016 is overgenomen door La Place Food B.V. La Place blijft ongewijzigd en dus kunt u blijven genieten van de vertrouwde kwaliteit van La Place. Wel verandert een aantal zakelijke gegevens: zo worden uw persoonsgegevens niet langer beheerd door La Place B.V., maar door La Place Food B.V. Maar La Place Food B.V. zal uw persoonsgegevens alleen op de voor u al bekende wijze gebruiken."

Drie dagen uitstel voor V&D

RTL Z meldt verder: "De curatoren van V&D hebben drie dagen uitstel aangekondigd voor de onderhandelingen over de doorstart of overname van de warenhuisketen. De onderhandeling is 'een zeer complexe puzzel die op dit moment nog niet kan worden gelegd', zeggen de curatoren in een verklaring.":

Intussen gaan de winkels dicht. Het personeel gaat aan de slag met het inventariseren van de voorraden in de vestigingen.

Woensdag geen salaris meer

De curatoren praten exclusief met Coolcat-oprichter Roland Kahn over een de overname van 45 van de 62 V&D-winkels. Een bron dichtbij de onderhandeling meldde gisteren nog dat Kahn voldoende deals gesloten zou hebben met verhuurders van V&D-panden.

Het zijn spannende dagen voor de 8000 V&D medewerkers: het UWV stopt woensdag met het betalen van hun salarissen. Of en wanneer de winkels weer open zullen gaan, is afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen. Als er geen doorstart komt, staan de medewerkers woensdag op straat. Er kunnen hoogstens twintig à dertig mensen aan werk blijven via een uitzendbureau om de boedel af te handelen, laat vakbondsbestuurder Niels Suijker van FNV weten.

CNV-bestuurder Martijn den Heijer laat weten dat de sfeer op de werkvloer niet best is, maar dat er nog wel hoop is op een doorstart. "Mensen grijpen alles aan. Er is nog een kans, anders hadden de curatoren niet om uitstel gevraagd.''

Hudson's Bay

Er zijn verschillende partijen bij wie de zwartepiet terecht kan komen als Kahn geen deal rond krijgt. Tegelijk met Roland Kahn onderhandelt het Canadese Hudon's Bay over het overnemen van een aantal huurcontracten van V&D-panden. Het heeft geen interesse in het merk V&D, maar wil in Nederland 60 warenhuizen van andere formules openen.

Foto: Google maps

V&D in Vlaardingen vandaag en morgen dicht, La Place overgenomen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws