zondag, 19 maart 2017 18:36

Van lekker smullen tot fietsen Team Matt zet zich weer volop in voor Kika

Schiedam - Ieder jaar wordt er door Stichting Kinderen Kankervrij (Kika) een sponsorloop in Rotterdam georganiseerd, de Run for Kika. Team Matt rent al een aantal jaar mee.

Om het sponsorbedrag, dat wordt gebruikt voor onderzoek naar een geneesmiddel voor kinderkanker en betere behandelmethoden, zo hoog mogelijk te krijgen, organiseert het team zelf ook diverse evenementen. En zo kan iedereen door lekker te smullen of flink te swingen ook bijdragen aan het goede doel.

"Als bij een kind kanker wordt gediagnoticeerd voel je je als ouder/grootouder machteloos", vertelt Anneke van Wurmond, oprichtster van Team Matt. "Door mee te doen aan de Run for Kika en zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek, kan je toch iets doen." Inmiddels doet het team al meer dan 'alleen maar' die 5 of 10 kilometer te rennen. "We organiseren dit jaar weer een Zumba voor Kika-middag bij sportcentrum DFC Schiedam en een voetbaltoernooi bij BZC Zuiderpark in Rotterdam. En de high tea die we vorig jaar voor het eerst hadden georganiseerd was zo'n success, dat we dat dit jaar ook weer organiseren. En blijkbaar was dat een goed besluit, want het was in recordtijd uitverkocht", Aldus Anneke van Wurmond. De high tea vindt aanstaande zondag (26 maart) plaats bij de Buurtvrouw in Schiedam. "De Buurtvrouw helpt ons hier belangeloos bij. Ook de hapjes worden verzorgd door vrijwilligers, zodat we de complete opbrengst aan het sponsorbedrag kunnen toevoegen." De gezellige middag wordt afgesloten met een optreden van De Steunberen.

Fietsen d'or Rotterdam
Dit jaar organiseert Team Matt voor het eerst ook een fietstocht in samenwerking met D'or Rotterdam. "Onder begeleiding van een locale gids fietsen we op 21 mei langs de leukste en interessantste plekjes van de havenstad. We vinden het leuk om divers te zijn in de evenementen die we organiseren. En mensen waarderen het. Ze willen het doel graag helpen, maar niet iedereen vindt het leuk om een fietstocht te maken. Zo geven we mensen de keus. En het is voor ons ook leuk om nieuwe dingen te doen en organiseren, want elk evenement dat we organiseren eindigt altijd in een feestje", sluit een enthousiaste Anneke van Wurmond af.

Voor meer informatie over Team Matt en de Run for Kika: www.teammatt.nl

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de fietstocht door Rotterdam. Voor meer informatie hierover en aanmelden verwijzen wij u ook naar onze website.

Van lekker smullen tot fietsen Team Matt zet zich weer volop in voor Kika

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws