vrijdag, 25 augustus 2017 19:54

Vanaf 1 september extra Schiedamse opstapplaatsen watertaxi

Schiedam - De watertaxi heeft vanaf vrijdag 1 september extra opstapplaatsen in de Wiltonhaven en de Wilhelminahaven.

De stad en de havens krijgen daardoor een snelle verbinding over water van en naar Rotterdam. Voor het einde van dit jaar komt er ook nog een opstapplaats bij Mammoet.

Snelle verbinding
Schiedam steekt veel energie in de ontwikkeling van het havengebied. Naast de bereikbaarheid over land, krijgt de bereikbaarheid van Schiedam over water dit jaar daarom een grote impuls. De watertaxi, die op afroep beschikbaar is, heeft al een aanlegplaats in de Voorhaven. Per 1 september krijgt de watertaxi er twee extra opstapplaatsen in Schiedam bij: in de kom van de Wiltonhaven en in de Wilheminahaven aan het einde van de Havenstraat.
De watertaxi biedt een snelle verbinding, waarmee binnen een kwartier van hartje Rotterdam naar de Schiedamse havens kan worden gereisd. De aanlegplaats op de kop van de Wiltonhaven krijgt een duidelijke looproute naar metrostation Vijfsluizen, zodat reizigers vandaaruit hun weg kunnen vervolgen.
Daarnaast vaart vanaf mei dit jaar de waterbus op werkdagen al volgens een vaste dienstregeling tijdens de ochtend- en avondspits van en naar de Schiedamse Maasboulevard.

Beter Benutten
De extra opstapplaatsen voor de watertaxi zijn aangelegd in het kader van het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in nauwe samenspraak met de ondernemers in het gebied. Voor het einde van dit jaar wordt nog een vierde opstapplaats in Schiedam gerealiseerd nabij Mammoet.

Meer informatie
Praktische informatie over de watertaxi, zoals hoe deze is te bestellen, de kosten en de vaartijden, is te vinden op www.watertaxirotterdam.nl  Informatie over de ontwikkelingen in de Schiedamse havens staat op www.schiedam.nl/havens 

Vanaf 1 september extra Schiedamse opstapplaatsen watertaxi

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws